Σκοτομήδης Δαρκσέιδος: Έχει ελληνικές ρίζες ο κακός της νέας ταινίας Justice League;

Σκοτομήδης Δαρκσέιδος: Έχει ελληνικές ρίζες ο κακός της νέας ταινίας Justice League;

Ένα κλιπ από το νέο "Justice League", στο οποίο παρουσιάζεται ο μεγάλος κακός της ταινίας, τείνει να γίνει viral στην Ελλάδα λόγω της περίεργης απόδοσης του ονόματός του στα ελληνικά.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε επισήμως από το HBO ότι η ταινία Justice League – στην οποία πρωταγωνιστούν η αφρόκρεμα των υπερηρώων της DC (όπως ο Superman, ο Batman, η Wonder Woman, ο Aquaman και ο Flash) θα ξαναμονταριστεί ώστε να έρθει πιο κοντά στο αρχικό όραμα του σκηνοθέτη της Zack Snyder.

Υπενθυμίζεται ότι το λεγόμενο και ως Snyder Cut δεν υλοποιήθηκε εξαρχής λόγω τραγικών συγκυριών και δημιουργικών διαφορών μεταξύ της Warner Bros και του σκηνοθέτη. Ως αποτέλεσμα, το στούντιο προσέλαβε άλλον σκηνοθέτη, ο οποίος έκοψε και έραψε την ταινία με γνώμονα να γίνει μπλοκμπαστερική… Το αποτέλεσμα απογοήτευσε σφόδρα κοινό και κριτικούς και έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία ως μια μεγάλη απογοήτευση.

Η νέα κόπια ωστόσο θα αποκαταστήσει την κινηματογραφική αυτή αδικία. Το buzz για το τελικό αποτέλεσμα και κατά πόσο θα ικανοποιήσει τους θεατές είναι μεγάλο και το HBO θέλοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον δημοσίευσε ένα κλιπ από το νέο “Justice League”, στο οποίο παρουσιάζεται ο μεγάλος κακός της ταινίας (σ.σ.: ο οποίος παρόλο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής από τους κομικόφιλους, ουδέποτε εμφανίστηκε στην αρχική βερσιόν).

Ο λόγος για τον Darkseid, ένα τα πιο ισχυρά όντα στο Σύμπαν της DC, άρχοντα του πλανήτη Apokolips, ο οποίος θέλει να καταλάβει τη Γη. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο αντίστοιχος Thanos της Marvel. Στο κλιπ εμφανίζεται η Wonder Woman, η οποία ανακαλύπτει σε ερείπια ναού μια… αγιογραφία του εξωγήινου τύραννου. Μόνο που στην εικόνα, το όνομά του έχει εξελληνιστεί και αποδίδεται ως «Σκοτομήδης Δαρκσέιδος»:

Το Δαρκσέιδος αποτελεί εξελληνισμό του Darkseid. Εκείνο που δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα είναι η προσφώνηση Σκοτομήδης που είναι λέξη από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει πανούργος.

Παρά τις μυθικές διαστάσεις και δυνάμεις που έχει στα κόμικ, ο Darkseid δεν έχει ελληνικές ρίζες. Επομένως αν σποϊλάρει κάτι η συγκεκριμένη σκηνή είναι ότι πιθανώς έχει ξαναεπισκεφτεί στο παρελθόν τον πλανήτη μας και την Ελλάδα και η επίδειξη των δυνάμεών του οδήγησε τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι έχει θεϊκή προέλευση.

Ποιος είναι ο Darkseid;

Ο Ντάρκσαϊντ δημιουργήθηκε από τον σπουδαίο Τζακ Κίρμπι. Ο Κίρμπι εμπνεύστηκε από το πρόσωπο του ηθοποιού Τζάκ Παλάνς και έφτιαξε έναν κακοποιό αρκετά τρομερό με δυνάμεις πιο ισχυρές από αυτές του Σούπερμαν: Εκτός από την υπεράνθρωπη δύναμή του, ο Ντάρκσαϊντ κατέχει εξαιρετικά υψηλή νοημοσύνη.

Έκανε μια μικρή εμφάνιση στο κόμικ Superman’s Pal Jimmy Olsen #134 (Ιανουάριος 1970) πριν κάνει την πρώτη του πλήρη εμφάνιση στο τεύχος Forever People #1 (Ιανουάριος 1971).

Ο κατά κόσμον Ούξας είναι γιος του βασιλιά Γιούγκα Χαν και της βασίλισσας Χέγκρα και πατέρας των Ορίον, Κάλιμπακ, Γκρέιβεν και Γκρέιλ. Συνομότησε για να γίνει βασιλιάς του πλανήτη Απόκολιψ και όταν ο αδελφός του Ντραξ επιχείρησε να πάρει την κοσμική δύναμη Omega, ο Ούξας τον δολοφόνησε και αφομοίωσε ο ίδιος τη δύναμη. Η διαδικασία τον μετάλλαξε και του έδωσε τη σημερινή πέτρινη μορφή. Ο ίδιος επέλεξε έκτοτε να τον αποκαλλούν Ντάρκσαϊντ.

Η εισαγωγή του Darkseid στην ταινία “Justice League: War”:

Ως τυραννικός κυβερνήτης του πλανήτη Απόκολιπς, ο απώτερος στόχος του είναι να κατακτήσει το σύμπαν και να εξαλείψει όλα τα όντα με νοημοσύνη. Αναζητά τη λύση στην Αντί-Ζωϊκή Εξίσωση, έναν μαθηματικό τύπο που θα τερματίσει την ελεύθερη βούληση σε όλο το σύμπαν. Δεν έρχεται σε αντίθεση με τον Thanos του Marvel, που κυνηγάει τα πετράδια της αιωνιότητας για την καταστροφική δύναμη αλλοίωσης της πραγματικότητας που έχουν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα