Balkannabis Expo: Ώρα να μάθουμε τι ισχύει πραγματικά για την κάνναβη

Balkannabis Expo: Ώρα να μάθουμε τι ισχύει πραγματικά για την κάνναβη
Η BalkannabisExpo 2018, φιλοξενεί επαγγελματίες, εμπόρους, πρωτοπόρους, ειδικούς στον χώρο της παραγωγής κάνναβης News24/7

Ένα φυτό για το οποίο συνηθίζεται να μιλούν όλοι εκτός από τους ειδικούς, έχει τη δική του έκθεση αυτό το τριήμερο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η διεθνής εμπορική έκθεση Balkannabis Expo2018, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή

Φάρμακα, καλλυντικά, τρόφιμα, χαλιά, ποτά, και μια σειρά άλλων προϊόντων που έχουν δημιουργηθεί από κάνναβη, βρίσκονται αυτές τις μέρες στα περίπτερα που έχουν στηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότεροι από 120 εκθέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, οι πλέον καταξιωμένοι επαγγελματίες, καλλιεργητές, παραγωγοί, ερευνητές και επιστήμονες, συμμετέχουν στην τριήμερη Balkannabis Expo, την μεγαλύτερη διεθνή εμπορική έκθεση κάνναβης.

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιούνται επαγγελματικά σεμινάρια για γιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και μεταποιητές News24/7

Από πληροφορίες για την καλλιέργεια του φυτού, μέχρι γλειφιτζούρια και από φαρμακευτικά προϊόντα μέχρι ζυμαρικά μπορούν να βρουν οι επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι ήδη από την Παρασκευή όταν και άνοιξαν οι πύλες, σπεύδουν στο κέντρο της Αθήνας για να ενημερωθούν.

Η BalkannabisExpo 2018, φιλοξενεί επαγγελματίες, εμπόρους, πρωτοπόρους, ειδικούς στον χώρο της παραγωγής κάνναβης αλλά και επιστήμονες από όλο τον κόσμο σε ένα πλούσιο και ποικίλο τριήμερο πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων το τριήμερο στον εκθεσιακό χώρο περιλαμβάνει δύο διεθνή συνέδρια (Cannabis Science & Hemp Summit) με δεκάδες καλεσμένους επιστήμονες και επαγγελματίες απ’ την Ελλάδα και τον κόσμο, εργαστήρια «κουλτούρας της κάνναβης», χώρους δικτύωσης, αγορά προϊόντων και εφαρμογών, μουσική και καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιούνται επαγγελματικά σεμινάρια για γιατρούς, θεραπευτικό προσωπικό, καλλιεργητές και μεταποιητές για τις φαρμακευτικές και βιομηχανικές εφαρμογές της Κάνναβης.

Περισσότεροι από 120 εκθέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, βρίσκονται στην τριήμερο έκθεση για την Κάνναβη News24/7

Περισσότεροι από 30 ομιλητές διεθνούς εμβέλειας και κύρους, επιστήμονες και πρωτοπόροι επαγγελματίες του κλάδου, ενημερώνουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, τις ιατρικές εφαρμογές και τις επιχειρηματικές προοπτικές του βιομηχανικού κλάδου της Κάνναβης.

Μιλώντας στην κάμερα του News 24/7 οι παραγωγοί της Kannabio, της πρώτης ελληνικής εταιρείας καλλιέργειας και επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα, από τον Βόλο, εξηγούν πως η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι καινούρια για τα ελληνικά δεδομένα, συνεπώς πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση του κοινού ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα. «Πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά, ωστόσο βλέπουμε πολύ ενθαρρυντικά δείγματα» εξηγούν.

«Έχουμε όλες τις εταιρείες με σπόρια κάνναβης, τρόφιμα, έλαια και προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος» εξηγούν οι άνθρωποι του Kannabisos που βρίσκονται επίσης στην έκθεση, ενώ οι Ικαριώτες παραγωγοί ούζου, μαστίχας και οινόμελου με κλωστική κάνναβη, από το Cannama «Αναμένουν τις εξελίξεις» σχετικά με την χρήση της κάνναβης στη χώρα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, βρέθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία εξήγησε πως στην BalkannabisExpo «Επιχειρούμε, με διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο να δούμε τις δυνατότητες, έτσι ώστε να σταματήσουν οι δαιμονοποιήσεις που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, εις βάρος των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και εις βάρος δημοσιονομικών δεικτών που μπορούν να αλλάξουν όταν η κάνναβη μπει στην ελληνική γεωργία».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, χαρακτήρισε ιστορική την πρώτη BalkannabisExpo και υποστήριξε πως «Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσουμε ορισμένα πράγματα που έχουμε στο κεφάλι μας, τα οποία μας έχουν φέρει σε μια συζήτηση που αδικεί και την κάνναβη αλλά και εμάς».

Οι πύλες της BalkannabisExpo 2018 άνοιξαν την Παρασκευή 1 Ιουνίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται στην Τεχνόπολη, μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα