Σε δυο βάρκες το ΚΙΝΑΛ για το “μπάρμπεκιου” της ακροδεξιάς; Γιατί αδικεί τον εαυτό του…

Σε δυο βάρκες το ΚΙΝΑΛ για το “μπάρμπεκιου” της ακροδεξιάς; Γιατί αδικεί τον εαυτό του…
Φώφη Γεννηματά και Παύλος Χρηστίδης Eurokinissi

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος που προκάλεσε συζητήσεις εντός και εκτός του κόμματος.

Αδικεί τον εαυτό του το Κίνημα Αλλαγής στην υπόθεση των “μπάρμπεκιου” που διοργανώνουν ακροδεξιοί έξω από προσφυγικό κέντρο, προφανώς σε μια γραμμή “ίσων αποστάσεων” από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

“Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης που θίγουν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και των μεταναστών” τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, λαμβάνοντας ίσες αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε τις ακροδεξιές συμπεριφορές και τους διοργανωτές των ρατσιστικών και ακροδεξιών προκλήσεων.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, μάλλον δεν επανήλθε δυναμικά στο θέμα, προφανώς “αιχμάλωτη” από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, ούτε μετέτρεψε σε μείζον θέμα δηλώσεις όπως αυτές του Κώστα Κυρανάκη και του Θανάση Πλεύρη για το θέμα, όπως είχε και “στενό” κομματικό συμφέρον, ως κόμμα της αντιπολίτευσης που θέλει να λάβει αποστάσεις και να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές με το κυβερνών κόμμα -όπως επιτυχώς πράττει σε άλλα θέματα, πχ στα εργασιακά. Πολύ περισσότερο που η Φώφη Γεννηματά έχει πρωταγωνιστήσει στο θέμα των συνθηκών φιλοξενίας των μεταναστών, αλλά και στην υπεράσπιση δημοκρατικών δικαιωμάτων, τομέας που μπορεί να διαφοροποιηθεί επιτυχώς, όπως εκτιμάται, από το κυβερνών κόμμα.

Το θέμα συζητείται εκτενώς στο εσωτερικό του κόμματος, όπως έχουν αρχίσει και συζητήσεις για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ιδίως τώρα, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνει ότι παρά τις διαφωνίες της θα τηρήσει και θα τιμήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Χαριλάου Τρικούπη (όπως τονίζουν δειλά-δειλά στελέχη της) δεν μπορεί να ταυτίζεται (έστω και από διαφορετικές σκοπιές) με το VMRO στη Βόρεια Μακεδονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα