Έντονος προβληματισμός από την ηχηρή διαφοροποίηση του Χάρη Καστανίδη για την εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη

Έντονος προβληματισμός από την ηχηρή διαφοροποίηση του Χάρη Καστανίδη για την εξαίρεση Τζανακόπουλου- Πολάκη
Χάρης Καστανίδης Eurokinissi

Τι ανησυχεί την ηγεσία και γιατί -επισήμως- υποβαθμίζει το θέμα η ηγεσία.

“Βράζει” η Χαριλάου Τρικούπη με την δημόσια διαφοροποίηση του βουλευτή της και πρώην υπουργού Χάρη Καστανίδη στο θέμα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προκαταρκτική για τη Novartis.

Το θέμα της εξαίρεσης έθεσε το ΚΙΝΑΛ μέσω του εκπροσώπου του στην Εξεταστική Βασίλη Κεγκέρογλου και ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία-κατόπιν και πίεσης του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με τις πληροφορίες-με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να εγκαλεί τη Χαριλάου Τρικούπη όχι απλώς για “συνεννόηση” με το κυβερνών κόμμα, αλλά και ότι αποτελεί τον “μπροστινό” της ΝΔ στη συγκεκριμένη μεθόδευση στη Βουλή.

Ο Χάρης Καστανίδης, ωστόσο, όχι μόνο επέλεξε να διαφωνήσει δημοσίως με το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας ότι “η Προανακριτική δεν μπορεί να αποφασίζει τη σύνθεσή της”, αλλά και έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε ένα μέσο που από τη Χαριλάου Τρικούπη θεωρείται “εχθρικό” προς το ΚΙΝΑΛ και “φιλικό” προς τον Αλέξη Τσίπρα, την ηλεκτρονική σελίδα του “Ντοκουμέντο” του Κώστα Βαξεβάνη, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη κίνηση του πρώην υπουργού να προσλαμβάνεται ως “διπλά εχθρική” προς την ηγεσία.

Ο Χάρης Καστανίδης, βεβαίως, όπως ήταν …φυσικό(;), δέχθηκε την Πέμπτη σφοδρές επιθέσεις, στα όρια του bullying, κυρίως από δημοσιογράφους που στηρίζουν την κυβέρνηση. Κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, ότι έκανε δήλωση ως κίνηση προκειμένου να τον …πάρει ο Τσίπρας, ότι προετοιμάζει το έδαφος για ένταξή του στον ΣΥΡΙΖΑ (κάποιες γραφίδες σημείωσαν … “μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου”), ότι έχει ως στόχο να δημιουργεί εσωστρέφεια στο Κίνημα Αλλαγής και πολλά άλλα, σε μια εμφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του.

Η αλήθεια είναι πως ο Χάρης Καστανίδης έχει μια ολοκληρωμένη αντίληψη για το μέλλον του χώρου του ΚΙΝΑΛ, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική “πλατφόρμα”, με την ομιλία του στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Επίσης, ότι, όπως και σε άλλες, ίσως πολύ πιο δύσκολες εποχές έχει το θάρρος της γνώμης του, ενώ αποτελεί ένα από τα κορυφαία εκείνα στελέχη που η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ούτε καν τον φωνάζει να ακούσει την άποψή του. Τέλος, όπως είχε φανεί με τη σύγκρουσή του με τον Κώστα Σημίτη, δεν φοβάται την αντιπαράθεση εάν είναι να υπερασπιστεί θεμελιώδεις απόψεις του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατούν δυο απόψεις. Η μια υποστηρίζει την περαιτέρω απαξίωση του Χάρη Καστανίδη, θεωρώντας πως προοπτικά θα συνεργαστεί ή και θα ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Η δεύτερη προκρίνει την ενσωμάτωσή του- “τουλάχιστον να συζητούμε μαζί του τα θέματα ενδιαφέροντός του, που όλοι ξέρουμε ότι έχει και ισχυρή άποψη” τονίζουν χαρακτηριστικά. Μπροστά εξ άλλου είναι μείζονα θέματα, όπως πχ οι Ποινικοί Κώδικες, που ο πρώην υπουργός διαθέτει ολοκληρωμένες θέσεις. Πώς η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορεί να μην τις λάβει υπόψη τηςστη τελική της στάση;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα