Γιατί -και σε ποιους- προκαλεί ανησυχία η φράση Βενιζέλου πως “όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα”

Γιατί -και σε ποιους- προκαλεί ανησυχία η φράση Βενιζέλου πως “όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα”
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος Eurokinissi

Με κινούμενη άμμο μοιάζει ο χώρος της κεντροαριστεράς, καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Πολλά σχόλια και για δυο αναρτήσεις του Γιώργου Φλωρίδη με κριτική στην κυβέρνηση, σε μια εκ των οποίων έκανε like και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως ακριβώς το είχαν προβλέψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας” προ ημερών: “Ουδείς εξ αυτών πηγαίνει στο Κορακοχώρι προκειμένου να καταθέσει πολιτικό μανιφέστο. Ίσα- ίσα, όλοι προσέχουν να μην πουν τίποτα που θα δώσει λαβή για σχόλια και νέες κινήσεις στο χώρο. Μόνο και μόνο, όμως, η σύνθεση του πάνελ αποστέλλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ότι ενδέχεται να είμαστε ενώπιον της αρχής ενός μείζονος πολιτικού γεγονότος” σημείωνε η στήλη στις 7 Σεπτεμβρίου.

Και έτσι ακριβώς θα κυλούσε η βραδιά, εάν δεν υπήρχε ένας μίνι διάλογος του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον παρουσιαστή της παρουσίασης, τον εκλεκτό δημοσιογράφο Μιχάλη Μητσό.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Μας πρόλαβε και μας προκατέλαβε ο Μιχάλης Μητσός λέγοντας ότι ¨απλώς ένα βιβλίο θα παρουσιάσουμε¨. Ξέρετε τη γνωστή ιστορία, ότι πάει κάποιος για ένα πακέτο τσιγάρα και κάνει 50 χρόνια να γυρίσει. Άρα όλα είναι στη ζωή ενδεχόμενα”.

ΜΙΧ. ΜΗΤΣΟΣ: “Μας κάνετε να ελπίζουμε”.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Ή να φοβάστε, ανάλογα”.

Η παρέμβαση Βενιζέλου, παρά την προσπάθεια να “περάσει στα χαμηλά” η εκδήλωση, προκάλεσε ανησυχίες.

Ο χώρος της κεντροαριστεράς μοιάζει με κινούμενη άμμο, με το ενδεχόμενο να λεηλατηθεί από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα είναι παραπάνω από υπαρκτός, ενώ πολλά-ιστορικά και μη- στελέχη της παράταξης αναζητούν ρόλο που δεν μπορούν να βρουν στη Χαριλάου Τρικούπη όσο στην ηγεσία είναι η Φώφη Γεννηματά, με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πόλεμο, ενώ με τη ΝΔ, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν μπορούν να συνεργαστούν.

Η εικόνα αυτή επιβάλλει για πολλούς την ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο, πλην όμως όλοι κατανοούν ότι είναι νωρίς ακόμα και για τέτοιες …σκέψεις. Ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να προβλέψει το πολιτικό σύστημα το επόμενο διάστημα, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει την πλήρη πολιτική ηγεμονία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα άμεσης ανασυγκρότησης με “όπλο” την ηρεμία που του προκαλεί το 31,5% που έλαβε στις εκλογές, παρά την εκλογική ήττα που υπέστη.

Στα ενδιαφέροντα δε που σημειώνονται στο χώρο είναι οι δυο πρόσφατες κριτικές προς την κυβέρνηση αναρτήσεις του Γιώργου Φλωρίδη, σε μια εκ των οποίων, με θέμα την παιδεία ξεχώρισε το like της Άννας Διαμαντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα