Η επιβεβαίωση των “Παιχνιδιών Εξουσίας” με την επιλογή του Γιώργου Στεργίου για Γραμματέα της ΝΔ

Η επιβεβαίωση των “Παιχνιδιών Εξουσίας” με την επιλογή του Γιώργου Στεργίου για Γραμματέα της ΝΔ
Ο Γιώργος Στεργίου νέος γραμματέας της ΝΔ Eurokinissi

Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές του Κ. Μητσοτάκη στο κόμμα και γιατί έχουν ως στόχο -και- τον περιορισμό του λεγόμενου «σαμαρικού μπλοκ», παρά τις άριστες σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επιβεβαίωση των «Παιχνιδιών Εξουσίας» αποτελεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει για Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τον Γιώργο Στεργίου.

«Γιώργος Στεργίου και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος ¨φαβορί¨ για τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ» ήταν το σχετικό ρεπορτάζ στις 16 Ιουλίου.

Ο Γιώργος Στεργίου υπήρξε Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και, μάλιστα, είχε λάβει τα εύσημα από τον Πρόεδρο του κόμματος κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες, στον «Ελληνικό Κόσμο». Έχει άριστη σχέση, όπως είναι φυσικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχει στενές σχέσεις με τον υπουργό Ενέργειας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, σε βαθμό που κάποιοι να τον θεωρούν «άνθρωπό» του.

Με την τοποθέτηση του Γιώργου Στεργίου στη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οδό Πειραιώς, σηματοδοτείται -σύμφωνα με τους γνωρίζοντες- ο μεγαλύτερος έλεγχος του κόμματος από την ηγεσία, αλλά και, προοπτικά η μείωση της επιρροής του λεγόμενου «σαμαρικού μπλοκ».

Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής του Γ. Στεργίου και διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του κόμματος αναλαμβάνει ο Στέλιος Κονταράκης, ενώ γενικός διευθυντής της ΝΔ ορίζεται ο Γιάννης Μπρατάκος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα