Η Φώφη εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει πρόσωπο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Φώφη εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει πρόσωπο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά της, περιμένοντας και την συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έντονες συζητήσεις γύρω από τον “ανοιχτό δίαυλο” επικοινωνίας μεταξύ της Φ. Γεννηματά και του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τις εκλογές, αν και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα. Διαψεύδει η Χαριλάου Τρικούπη ότι υπάρχει σήμερα “ανοιχτός δίαυλος” με το Μαξίμου, σε ηγετικό επίπεδο.

Το ενδεχόμενο να προτείνει το ΚΙΝΑΛ συγκεκριμένη προσωπικότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξετάζει η Φώφη Γεννηματά, που επιμένει ότι πρέπει ο ανώτατος άρχοντας που θα εκλεγεί αρχές του έτους να προέρχεται από την κεντροαριστερά.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, βεβαίως, θα περιμένει τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά εφόσον διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσανατολίζεται να προτείνει πρόσωπο από την κεντροαριστερά, προσανατολίζεται εν ευθέτω χρόνο να προτείνει συγκεκριμένο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει αποφασίσει ποιο θα είναι αυτό. Υπενθυμίζεται ότι στην περασμένη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Χαριλάου Τρικούπη είχε στηρίξει μαζί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, είχαν προτείνει και ψηφίσει την υποψηφιότητα του Νίκου Αλιβιζάτου. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ως μικρό κόμμα, η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά είχε προτείνει το 1995 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, υποψηφιότητα που- προκειμένου να αποφύγει και τις εκλογές- αποδέχθηκε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου, υποψηφιότητα, όμως, κατά την οποία υπήρξε όπως αποκαλύφθηκε αργότερα προσυνεννόηση των δυο πλευρών, μεταξύ διαφόρων διαμεσολαβητών. Έκτοτε, Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που προτείνει η πλειοψηφία.

Η συνάντηση, πάντως, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι καθοριστική για τις σχέσεις του πρωθυπουργού και της Φώφης Γεννηματά, καθώς, εφόσον δεν διαφανούν σημεία συναίνεσης, αναμένεται η αντιπαράθεση του ΚΙΝΑΛ με την κυβέρνηση να κλιμακωθεί.

Ανώτερα δε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που χθες επιβεβαίωσαν στον news24/7 τα δημοσιεύματα εφημερίδων όπως του Έθνους και της Νέας Σελίδας ότι η Φώφη Γεννηματά είχε συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την κεντροαριστερά, επιμένουν πως σήμερα δεν υπάρχει σε ηγετικό τουλάχιστον επίπεδο δίαυλος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και της ηγεσίας της ΝΔ, δηλαδή δίαυλος με το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα, όμως, με τις ίδιες πληροφορίες, προεκλογικά τουλάχιστον Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν “ανοιχτή γραμμή”, ενώ η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε συναντηθεί, κάποιους μήνες πριν τις εκλογές, και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα