Η “μυστική” σύναξη των ακροδεξιών και νεοναζί σε Λέσβο και Έβρο

Η “μυστική” σύναξη των ακροδεξιών και νεοναζί σε Λέσβο και Έβρο
Πρόσφυγες στη Σκάλα της Συκαμιάς Eurokinissi

Ένας εξ' αυτών είχε ερευνηθεί για σχέσεις με τον Μπρέντον Τάραντ, που είχε δολοφονήσει 49 μουσουλμάνους στη Νέα Ζηλανδία! Παρεμπόδιζαν βάρκες να μην αποβιβαστούν μετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία!

Αλωνίζουν στην κυριολεξία ακροδεξιοί και νεοναζί σε Λέσβο και Έβρο, που εκμεταλλεύονται τις προκλήσεις Ερντογάν με τους πρόσφυγες και βγάζουν –υπό την ανοχή της πολιτείας και την ηθελημένη ή όχι υποβάθμιση του θέματος από τα συστημικά μέσα- το ξενοφοβικό, ρατσιστικό μίσος τους.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση νεοναζί που ήρθαν στη χώρα μας, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της την Παρασκευή η «Καθημερινή», με υπογραφή του συναδέλφου Γιάννη Σουλιώτη, ήταν η έλευση στην Ελλάδα μελών της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ταυτοτικό Κίνημα», προκειμένου «να υπερασπιστούν τα σύνορα της Ελλάδας». Ένας από τους ηγέτες του «Ταυτοτικού Κινήματος», μάλιστα, ο Μάρτιν Σέλερ, είχε εμπλακεί ως ένα κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα των αρχών για τη δολοφονία 49 μουσουλμάνων από τον Μπρέταν Τάραντ στη Νέα Ζηλανδία. Ο μακελάρης Μπρέντον Τάραντ, βλέπετε, είχε επανειλημμένως ενισχύσει το «Ταυτοτικό Κίνημα» και προσωπικά τον Μάρτιν Σέλερ με οικονομική ενίσχυση, με το Βερολίνο πέρυσι να έχει συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη οργάνωση στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων της άκρας δεξιάς. Το δε «Ταυτοτικό Κίνημα» πέρυσι, είχε μισθώσει πλοιάριο ώστε να εμποδίσει βάρκες με παράτυπους μετανάστες από τη Λιβύη να αποβιβάσουν στην Ιταλία!

Προορισμός τους ήταν η Λέσβος, όπως προκύπτει από τα εισιτήρια που είχαν εκδώσει, όπου ήδη –όπως προκύπτει από τις αποκαλύψεις τοπικών μέσων, όπως το πολύ αξιόλογο «Στο Νησί»- είχαν φτάσει και άλλοι νεοναζί, κάποιων εκ των οποίων κάτοικοι του νησιού (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ του news24/7) τους έσπασαν τα …κεφάλια! Στη Λέσβο και στη Χίο, ωστόσο, δραστηριοποιούνται, εκμεταλλευόμενοι και τις αγριάδες της επίσημης πολιτείας με την «απόβαση των ΜΑΤ», ελληνικά «τάγματα εφόδου», καθώς οι ακροδεξιοί –με την ανοχή των αρχών- ουσιαστικά «έχουν τον έλεγχο των δρόμων». Παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στον Έβρο –και κάνει λάθος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να τους ταυτίζει με τους Εθνοφύλακες, γιατί τότε θα υπήρχε θέμα με το συγκεκριμένο σώμα)- ενώ η παρουσία του χρυσαυγίτη Λαγού καταδεικνύει τις προθέσεις όλων αυτών που αποφάσισαν να κυνηγούν …μετανάστες!

Μέσα σε όλα αυτά μάθαμε πως λειτουργεί και «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» (!), οι οποίοι είναι τόσο λεβέντες που τα …έκαναν πάνω τους όταν τους προσκάλεσε ο εισαγγελέας, υποστηρίζοντας πως «ένα αστείο κάναμε, δεν το εννοούσαμε», ενώ εθνικιστικές ομάδες με τη συνδρομή του «Ιερού Λόχου» πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Αριστοτέλους εναντίον των λαθρομεταναστών!

Το κλίμα αυτό που δημιουργείται δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα της χώρας, ούτε με την αντιμετώπιση των προκλήσεων Ερντογάν. Και όποιοι πιστεύουν ότι ευνοεί την κυβέρνηση κάνουν επίσης μεγάλο λάθος, καθώς μελλοντικά θα την εγκλωβίσουν σε ακραίες καταστάσεις από τον απεγκλωβισμό από τις οποίες το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Το αυγό του φιδιού, πάντως, δεν ξεχωρίζει ποτέ αυτόν που το επωάζει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα