Η στελέχωση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρώτο κρας τεστ για τη Σακελλαροπούλου

Η στελέχωση του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρώτο κρας τεστ για τη Σακελλαροπούλου
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πληροφορίες επιμένουν πως για κορυφαίο ρόλο προορίζεται ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης, ενώ από το γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου το πιθανότερο είναι να παραμείνει στην Ηρώδη Αττικού μόνο η Λώρα Μολυβιάτη

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αποδοχή που συγκεντρώνει στην κοινή γνώμη η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Το πρώτο κρας τεστ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ωστόσο, θα είναι η στελέχωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, έως τις 13 Μαρτίου, οπότε και επισήμως θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Προεδρία, άλλωστε, θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο και την κατεύθυνση που θα ασκήσει τα καθήκοντά της και σε θέματα που δεν έδωσε ακόμα το στίγμα της, όπως πχ έπραξε με τα ανθρώπινα δικαιώματα με την τοποθέτησή της έναντι του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως για κορυφαίο ρόλο στην Ηρώδη Αττικού προορίζεται ο Γιώργος Σαββαΐδης. Ο γνωστός πρέσβης υπηρέτησε σε κορυφαία θέση στο υπουργείο Εξωτερικών επί Ντόρας Μπακογιάννη, υπήρξε συντάκτης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την εξωτερική πολιτική και είναι εκ των εκπροσώπων του κυβερνώντος κόμματος στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Ο Γ. Σαββαΐδης φέρεται να προορίζεται είτε για Γενικός Γραμματέας στην Προεδρία, θέση που σήμερα κατέχει ο πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, είτε για διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της νέας Προέδρου. Για τη στελέχωση του γραφείου της ακούγεται ακόμα το όνομα του Χρήστου Ράμμου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ο –και κουμπάρος της- Νίκος Μαρκόπουλος που υπηρετεί στο γραφείο του απερχόμενου Προέδρου, αν και του προτάθηκε, δεν επιθυμεί την παραμονή του’

Οι ίδιες πληροφορίες, επίσης, επιμένουν πως στην Ηρώδου Αττικού θα παραμείνει και η Λώρα Μολυβιάτη, κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών- τα υπόλοιπα στελέχη του γραφείου του νυν Προέδρου έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να αποχωρήσουν μαζί του.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, θα κορυφωθούν οι διεργασίες για τη στελέχωση του Γραφείου της νέας Προέδρου, το οποίο, όπως ήδη σημειώσαμε, θα αποτελέσει και ένα κρας τεστ για την κατεύθυνση άσκησης των καθηκόντων της από την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα