Με αιχμή τη Συμφωνία για τις βάσεις και το ασφαλιστικό, το ΚΚΕ κλιμακώνει κατά της κυβέρνησης

Με αιχμή τη Συμφωνία για τις βάσεις και το ασφαλιστικό, το ΚΚΕ κλιμακώνει κατά της κυβέρνησης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ Eurokinissi

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στις 30 Ιανουαρίου, οπότε και προγραμματίζεται να ψηφιστεί στη Βουλή η Ελληνοαμερικάνικη Στρατιωτική Συμφωνία και κινητοποίηση για πανελλαδική 24ωρη απεργία για το νέο ασφαλιστικό. Στις επάλξεις και για τη ΛΑΡΚΟ

Εντείνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση  το επόμενο διάστημα ο Περισσός.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης του ΚΚΕ με την κυβέρνηση πρόκειται να βρεθούν η νέα Συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις στη χώρα μας και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με ευθύνη του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

-Για την ημέρα που θα ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο η νέα  Στρατιωτική Συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τις αμερικάνικες  βάσεις στην Ελλάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ο Περισσός προγραμματίζει μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι συγκεντρώσεις, μάλιστα, δεν θα περιοριστούν στην Αθήνα, με κεντική έξω από το Κοινοβούλιο, στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

-Την ίδια στιγμή, το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις που διαθέτει στο συνδικαλιστικό χώρο, επιδιώκει τη διαμόρφωση μεγάλων αντιδράσεων για το νέο ασφαλιστικό, που προετοιμάζει ο Γιάννης Βρούτσης θεωρεί ότι θωρακίζει τον λεγόμενο “νόμο Κατρούγκαλο” και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Ο Περισσός, όμως, βρίσκεται στις επάλξεις για δυο ακόμα θέματα:

Πρώτον, στηρίζει με αποφασιστικότητα το συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ, που πραγματοποιείται στις 11 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα και το οποίο διοργανώνουν  σωματεία και  φορείς της περιοχής της Φθιώτιδας.Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Δεύτερον, στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα που ξεκινούν να στήνονται από τη Θεσσαλία στις 27 Ιανουαρίου.

Το ΚΚΕ, βεβαίως, δεν ξεχνά και τον …ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί ότι πάνω στις πολιτικές της κυβέρνησής του είναι που  “πατάει” η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  και”οξύνει περισσότερο την επίθεση κατά των εργαζομένων ή εντείνει την εξάρτηση της χώρας από τα αμερικανονατοϊκά κέντρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα