Ο Δημήτρης Καραϊτίδης το φαβορί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Δημήτρης Καραϊτίδης το φαβορί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στην Προεδρία της Δημοκρατίας

Αθόρυβα, αλλά με γρήγορα βήματα και αποφασιστικές κινήσεις, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στελεχώνει το γραφείο της, δείχνοντας και το μοντέλο που θα ακολουθήσει

Με γοργούς ρυθμούς και αποφασιστικές κινήσεις στο παρασκήνιο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στελεχώνει το γραφείο της στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με στόχο να είναι απολύτως όλα έτοιμα στις 13 Μαρτίου που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της στην Ηρώδη του Αττικού.

Νεότερες πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας» επιμένουν πως το φαβορί πλέον για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας είναι ο Δημήτρης Καραϊτίδης, πρέσβης ε.τ. Ο Δημήτρης Καραϊτίδης, που εντάχτηκε στη διπλωματική υπηρεσία το 1974, διατέλεσε μεταξύ άλλων και διευθυντής στα διπλωματικά γραφεία των Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, διπλωματικός σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά, ενώ υπήρξε και επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας μας στα Σκόπια το ιδιαίτερα κρίσιμο διάστημα 1991-1994. Υπενθυμίζεται ότι έγιναν ζυμώσεις για τη θέση και για τον πρέσβη Γ. Σαββαΐδη, αλλά όπως έγραψε η στήλη και ο ίδιος δεν ήταν θετικός.

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σας έχουν ενημερώσει επίσης ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει επιλέξει τον Σήφη Πολυμίλη για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας.

Οι πρώτες επιλογές της νέας Προέδρου δείχνουν πως, μέχρι τώρα τουλάχιστον, κινείται αυτόνομα και δεν επηρεάζεται από τυχόν «θέλω» του Μεγάρου Μαξίμου και της αντιπολίτευσης και ότι διαμορφώνει ένα γραφείο στην Ηρώδη του Αττικού, που θα εκφράζει την ίδια. Οι επιλογές, άλλωστε, καταδεικνύουν και τον τρόπο και την κατεύθυνση που θα κινηθεί η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα