Ο Γιώργος Σταθάκης αναλαμβάνει τη σύνταξη του νέου Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Σταθάκης
Ο Γιώργος Σταθάκης EUROKINISSI

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιώργο Χουλιαράκη, που επιστρέφει στα καθήκοντά του σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, θα βρίσκεται ο Πρόεδρος του κόμματος, όπως και με τον Δημήτρη Λιάκο, που επιστρέφει στον ιδιωτικό τομέα. Παραμένει σύμβουλος ο Τάκης Παυλόπουλος, την τεκμηρίωση της αντιπολίτευσης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Τις πρώτες του κινήσεις, ενδεικτικές για τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που θέλει να διαμορφώσει, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη προτείνει στον πρώην υπουργό Γιώργο Σταθάκη να αναλάβει την ευθύνη της σύνταξης του νέου Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γ. Σταθάκη και θέλει να τον αξιοποιήσει σε ρόλο-κλειδί την επόμενη ημέρα, παρά το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής, χάνοντας τη μάχη, για τη μια έδρα των Χανίων που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον Παύλο Πολάκη.

ADVERTISING

Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, επιθυμεί να αξιοποιήσει και άλλα στελέχη που τις ικανότητές τους και την πολιτική τους κατεύθυνση εκτίμησε ιδιαιτέρως στις κυβερνητικές θέσεις που χρησιμοποίησε, έστω και αν δεν είναι επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- και κάποιοι εξ αυτών ούτε καν μέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, διατηρεί ήδη ανοιχτή γραμμή, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος επέστρεψε πλέον στα καθήκοντά του ως καθηγητής σε γνωστό Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ο Γ. Χουλιαράκης, άλλωστε, έχει πολύ καλή απήχηση σε κορυφαία ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και φόρα, που πολλοί εκτιμούν πως μπορεί να βρει εφόσον θελήσει μια πολύ σημαντική επαγγελματική θέση.

Στον ιδιωτικό τομέα, όμως, όπου εργαζόταν, γυρνά και ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει και ως σύμβουλος του πρώην πλέον πρωθυπουργού και με τον οποίο, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει ανοιχτή γραμμή.

Την τεκμηρίωση της προγραμματικής- και ...καθημερινής – αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει δίπλα στον Αλέξη Χαρίτση ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος, που υπήρξε και γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο Δημ. Παπαγιαννάκος θεωρείται ένα από τα καλύτερα νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως ...απεχθάνεται και αποφεύγει τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν είναι ευρύτερα γνωστός-όσοι όμως τον γνωρίζουν μιλούν για έναν λαμπρό επιστήμονα και πολύ αποτελεσματικό στη δουλειά του.

Στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα παραμένει και ο τέως σύμβουλός του και πρώην Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο υπουργείο Εξωτερικών Τάκης Παυλόπουλος, σε θέση όμως που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Λιάκος, Δημήτρης Παπαγιαννάκος και Τάκης Παυλόπουλος υπήρξαν η “αιχμή του δόρατος” της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ηγεσία βεβαίως του Ευκλείδη Τσακαλώτου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ήρθε η ώρα του Αλέξη Τσίπρα - Την Τετάρτη οι πρώτες συναντήσεις

SHARE:

24Media Network