Ο Περισσός “παίρνει το όπλο του” και οι δυνάμεις του βγαίνουν στους δρόμους

Ο Περισσός “παίρνει το όπλο του” και οι δυνάμεις του βγαίνουν στους δρόμους
Σημαίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Eurokinissi

Συλλαλητήριο την Τετάρτη για τον προϋπολογισμό, η “μητέρα των μαχών” το ασφαλιστικό, μπλόκα από τα τρακτέρ στα τέλη Ιανουαρίου, μήνυμα ότι δεν θα εφαρμοστούν τυχόν νόμοι για τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. “Καμία ανοχή στα σχέδια κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-κεφαλαίου” προειδοποιεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ένταση των κοινωνικών αγώνων, παράλληλα με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή, ρίχνει πλέον το βάρος του ο Περισσός, καθώς εκτιμά πως η επίθεση της κυβέρνησης στα κοινωνικά δικαιώματα το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του “προϋπολογισμού- καρμανιόλα”, όπως τον χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, τα συνδικάτα που διαθέτει την πλειοψηφία διοργανώνουν συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κάτι που δεν κάνουν μετά από χρόνια οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, ο Περισσός, με τις κοινωνικές του δυνάμεις, αναμένεται να πιέσει για απεργιακές κινητοποιήσεις το νέο χρόνο για το ασφαλιστικό, θεωρώντας το συγκεκριμένο πρόβλημα για την περίοδο που διανύουμε ως “μητέρα όλων των μαχών”, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Παράλληλα, το ΚΚΕ συνεχίζει να προειδοποιεί την κυβέρνηση όχι απλώς να μην φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα περιορίζει την προκήρυξη των απεργιών και την πραγματοποίηση των διαδηλώσεων, αλλά και ότι εάν ψηφιστούν τέτοιοι νόμοι δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη από τις δυνάμεις του κόμματος. Το ίδιο δε διάστημα θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΓΣΕΕ, καθώς έως το Πάσχα, λογικά, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, όπου το ΠΑΜΕ θα συγκρουστεί με “τις συμβιβασμένες”, όπως συνεχώς αναφέρει, ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την ίδια στιγμή, μετά τη σύσκεψη της Νίκαια της Λάρισας την Κυριακή, έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στο τέλος του Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείουν, πέραν από τα μπλόκα και αποκλεισμό των εθνικών οδών, που με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης, θα τους οδηγήσει σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Η συμμετοχή ή όχι στις κινητοποιήσεις είναι σαφές πως θα κρίνει τόσο τη διάρκεια, όσο και τις μορφές που θα λάβουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών.

“Καμία ανοχή στα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης- κεφαλαίου” προειδοποιεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Περισσό να υπογραμμίζει την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στα λαϊκά στρώματα, αλλά και να υπενθυμίζει τις ευθύνες της Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως “το δρόμο για όσα κάνει ο Μητσοτάκης τον έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version