Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά να πληροφορηθεί πόσους βουλευτές έχει το… Κοινοβούλιο!

Ιλίρ Μέτα
Ιλίρ Μέτα AP

"Ο Πρόεδρος έχει εκλεγεί από μια Βουλή, όχι από τη σημερινή, αλλά από μια Βουλή πλήρως νόμιμη" προειδοποιεί ο Λ. Μέτα και κάποιοι υποψιάζονται ότι έχει στόχο τη διάλυση της σημερινής Βουλής στην Αλβανία

Τα απίστευτα πράγματα στην Αλβανία συνεχίζονται, με την κρίση να βαθαίνει και να είναι άγνωστο ακόμα πού θα καταλήξει.

Με επιστολή του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητάει να μάθει πόσους βουλευτές διαθέτει η αλβανική Βουλή, καθώς τον Φεβρουάριο του 2019 οι βουλευτές της αντιπολίτευσης παρέδωσαν τις έδρες τους και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προχώρησε στην αναπλήρωσή τους από τους επόμενους στη σειρά εκλογής.

Η Προεδρία ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο σημερινός αριθμός των βουλευτών στη Βουλή σε επίπεδο Επικράτειας, σε κάθε εκλογική περιφέρεια, για κάθε πολιτικό κόμμα, καθώς και τα …ονόματά τους!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μάλιστα ο Πρόεδρος Μέτα, όταν ερωτήθηκε για  το ψήφισμα της Βουλής που ζητά την αποπομπή του και που έλαβε 100 ψήφους βουλευτών, απάντησε: «Ο Πρόεδρος  έχει εκλεγεί από μια Βουλή, όχι από τη σημερινή, αλλά από μια Βουλή πλήρως νόμιμη. Ο Πρόεδρος ανήκει στη Δημοκρατία και η Δημοκρατία ανήκει μόνο στους  πολίτες».

Η απάντηση του Λ. Μέτα, εκ των πραγμάτων, εμπεριέχει την αμφισβήτηση της νομιμότητας της σημερινής Βουλής. Και κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ως επόμενο στόχο τη διάλυση της αλβανικής Βουλής και την προκήρυξη ταυτόχρονα δημοτικών και εθνικών εκλογών για τις αρχές φθινοπώρου. Κάτι που ασφαλώς θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες συγκρούσεις στη γειτονική μας χώρα, που δείχνει και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα Τίρανα.

Σήμερα, πάντως, η αλβανική Βουλή διαθέτει 122 βουλευτές και δεν έχει άλλους υποψηφίους στις λίστες υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος  και του Σοσιαλιστικού Κόμματος- στο οποίο ηγείται η σύζυγος του αλβανού Προέδρου- προκειμένου να αναπληρωθούν οι 18 κενές έδρες!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία
SHARE: