Ο πρώην ΚΝίτης Γιώργος Κατρούγκαλος περνάει την πόρτα του Περισσού

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος EUROKINISSI

Την τελευταία φορά που βρέθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ ήταν το 2011 όταν επισκέφθηκε την τότε Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα προκειμένου να την πεισει το κόμμα να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Ο υπουργός εξωτερικών υπήρξε “βοηθός” του Νίκου Κοτζιά στην Ιδεολογική Επιτροπή του ΚΚΕ!

Πρώτη φορά πέρασε την πόρτα των γραφείων του Περισσού ο Γιώργος Κατρούγκαλος, προκειμένου να ενημερώσει τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, αλλά και συνολικότερα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Το 2011 ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε περάσει ξανά την πόρτα του Περισσού προκειμένου να πείσει την τότε Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα να “ρίξει νερό στο κρασί” του το ΚΚΕ και να κάνει ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις.

Ο νυν υπουργός εξωτερικών υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ από τα 15 του χρόνια ενώ το ΚΚΕ εντάχθηκε το 1978. Υπήρξε μάλιστα και πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι αλλά και στέλεχος της Κ.Ο. Δικηγόρων του ΚΚΕ. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1995, έξι χρόνια μετά τη διάσπαση του κόμματος, καθώς διαφωνούσε με την Μαρία Δαμανάκη και την τότε ηγετική ομάδα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, παρότι δεν συμφωνούσε σε όλα με την ηγεσία του Περισσού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιωργος Κατρούγκαλος υπήρξε και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΚΕ, όταν επικεφαλής αυτής ήταν ο Νίκος Κοτζιάς!  

SHARE: