Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τυχόν πρόταση για Μαρία Δαμανάκη

Μαρία Δαμανάκη
Μαρία Δαμανάκη EUROKINISSI

Η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού φέρεται να παραμένει στο τραπέζι ως μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, εφόσον τελικά δεν επιλεγεί εκ νέου ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας».

Το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει στο τραπέζι με σημαντικές πιθανότητες και ίσως να είναι το πρόσωπο που προηγείται στις προτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου εφόσον τελικά δεν επιλεγεί ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικό της εκτίμησης που τρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσωπο της Μαρίας Δαμανάκη είναι και το ότι η σύζυγός του τη συμπεριέλαβε πρόσφατα μεταξύ των γυναικών της χρονιάς.

Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, δεν πρόκειται να στηρίξει τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη, έστω και αν η εκφωνήτρια του Πολυτεχνείου υπήρξε πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του προδρόμου δηλαδή του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, αντικαθιστώντας στην ηγεσία του τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο. Η Μαρία Δαμανάκη, έκτοτε, μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ορίστηκε Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά στην Κουμουνδούρου την κατηγορούν για καιροσκοπισμό και έχουν διαμηνύσει και αρμοδίως πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τυχόν υποψηφιότητά της.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει τι θα πράξει σε τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη και το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και το αν θα τη στηρίξουν όλοι οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας είχε φέρει στη δημοσιότητα το News 24/7, ενώ αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες του Προκόπη Παυλόπουλου για μια νέα θητεία θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με λίγες εβδομάδες πριν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Πρόεδρος Δημοκρατίας
SHARE: