Προετοιμάζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό, στα μέσα Φεβρουαρίου

Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία αρχείου)
Συγκέντρωση και πορεία απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών το επόμενο διάστημα, με τον υπουργό Εργασίας να διαρρέει ότι θα καταθέσει την πρότασή του έως τις 20 του τρέχοντος μηνός

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προετοιμάζεται  για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης έχει διαρρεύσει πως η πρότασή του θα κατατεθεί γύρω στις 20 Φεβρουαρίου, με τα συνδικάτα να προετοιμάζονται για την κήρυξη της απεργίας το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με δεδομένο ότι η διορισμένη από το πρωτοδικείο Διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν έχει άλλη αρμοδιότητα παρά τη διεξαγωγή του αναβληθέντος Συνεδρίου της, την απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνουν τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες. Ήδη, μεταξύ άλλων, αποφάσεις έχουν λάβει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας –που το Συνέδριό του στις 8 και 9 Φεβρουαρίου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις εσωτερικές διεργασίες του συνδικαλιστικού κινήματος- Ηρακλείου, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου και άλλα οκτώ μικρότερα, καθώς και πολλές Ομοσπονδίες, αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Την προσεχή Πέμπτη, μάλιστα, 6 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,  Γιάννινα, Ηράκλειο και αλλού, συγκεντρώσεις, που θα προετοιμάζουν κατ΄ουσίαν την 24ωρη απεργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ, ενώ στις αντιδράσεις συμμετέχουν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επίσης ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία, Γιάννης Βρούτσης, Ασφαλιστικό
SHARE: