“Εγώ θα λέω όποτε χρειάζεται τις απόψεις μου και αν θέλουν ας με διαγράψουν”

“Εγώ θα λέω όποτε χρειάζεται τις απόψεις μου και αν θέλουν ας με διαγράψουν”
Ο Αντώνης Σαμαράς στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Eurokinissi

Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε “για ένα ποτό” με απλούς συνέδρους, χωρίς την παρουσία βουλευτών, ώστε να μην κατηγορηθεί για “φράξια”. Ποια η στρατηγική του.

Σε χαλαρό κλίμα ήταν η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΝΔ, με “απλούς συνέδρους”, χωρίς την παρουσία βουλευτών, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για συγκρότηση “φράξιας”.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, συζήτησε με τους συνέδρους, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον είχαν στηρίξει και την εποχή του «μοναχικού δρόμου”, μετά το τέλος της Πολιτικής Άνοιξης και έως ότου αναδειχθεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, προσεκτικά μεν, ελεύθερα δε, δίνοντας και το στίγμα της εδώ και τώρα στρατηγικής του.

Στελέχη που συμμετείχαν στο “ποτό” με τον πρώην πρωθυπουργό, μετέφεραν στα “Παιχνίδια Εξουσίας” στιχομυθία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ίσως, μάλιστα, μια από αυτές, να δίνει και το στίγμα όλης της στρατηγικής που έχει ο πρώην πρωθυπουργός για την επόμενη περίοδο:

“Εγώ θα λέω όποτε χρειάζεται τις απόψεις μου και αν θέλουν ας με διαγράψουν” φέρεται να είπε χαρακτηριστικά κάποια στιγμή σε συνομιλητή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε με τη συγκεκριμένη φράση πως το επόμενο διάστημα θα παρεμβαίνει όπου εκτιμά ότι εξυπηρετεί με τις θέσεις του τη χώρα και την παράταξη, με τον τρόπο φυσικά που το θεωρεί ο ίδιος ότι ωφελεί, αλλά δεν προτίθεται να ανατρέψει την κυβέρνηση, αν και ένας αριθμός βουλευτών της πλειοψηφίας πρόσκεινται στον ίδιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να τον ακολουθήσει σε όποια επιλογή του, αλλά και χωρίς- κάτω από προϋποθέσεις- να το αποκλείει.

Ταυτόχρονα έδειξε ότι δεν φοβάται τυχόν διαγραφή του, πολύ περισσότερο που μετά τον μη ορισμό του για Επίτροπο και την μη πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας (η τοποθέτησή του στο Συνέδριο έδειξε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει- και σωστά- ότι υπάρχει η παραμικρή τέτοια περίπτωση), πολλοί πιστεύουν ότι “δεν διαθέτει πλέον πολιτικό μέλλον”. Τυχόν διαγραφή του, πάντως, θα είναι εκείνη η οποία ενδέχεται να προκαλέσει εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους (μεταξύ των οποίων και τα “Παιχνίδια Εξουσίας”) που προεκλογικά ακόμα υποστήριζαν ότι το πρώτο μέτωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι με τον Αντώνη Σαμαρά, που τόσο τον στήριξε για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Νεώτερα, όμως, επί του θέματος προσεχώς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα