Σίγουροι οι 151 – Στόχος για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι 153

Σίγουροι οι 151 – Στόχος για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι 153
ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Eurokinissi

Άνετη πλειοψηφία τη Συμφωνία των Πρεσπών κατά την ψηφοφορία της προσεχούς Πέμπτης. Πολύ δύσκολα δεν θα πει «ναι» και ο Θεοχαρόπουλος.

Άνετη πλειοψηφία δείχνει πλέον να διαμορφώνεται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

Στους 145 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προστίθενται:

Οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού, ο Πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μαυρωτάς και ο επικεφαλής της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης.

Οι δυο βουλευτές από τους ΑΝΕΛ, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που, πάντως, παραμένει ακόμα Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ!

Ο Σπύρος Δανέλλης, που διαγράφηκε από το Ποτάμι γιατί έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και, σημειωτέον, υπέγραψε την Παρασκευή  μαζί με όλους τους βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ  κοινή ερώτηση για την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Συνεπώς, η πλειοψηφία των 151 εδρών που επεδίωκε ο Αλέξης Τσίπρας (αν και θεσμικά απαιτείται η πλειοψηφία επί των παρόντων)  έχει ήδη επιτευχθεί.

Όλα όμως δείχνουν ότι το «ταβάνι» μπορεί να είναι οι 153 και υπό προϋποθέσεις και οι 154 ψήφοι.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι στο τέλος θα καμφθούν και οι τελευταίες ενστάσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο, ιδίως μετά το «ναι» του Σταύρου Θεοδωράκη και του Σπύρου Λυκούδη, η ΔΗΜΑΡ και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία, έστω και αν μια τέτοια απόφαση θα σηματοδοτήσει μια νέα κρίση στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ οι γνωρίζοντες δεν αποκλείουν να δώσει τελικά θετική ψήφο και ένας ακόμα βουλευτής-έκπληξη.

Το ενδιαφέρον πλέον, πέρα από τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν στην πολιτική ζωή του τόπου τα συλλαλητήρια, επικεντρώνεται  στην ψηφοφορία για την κύρωση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής στο ΝΑΤΟ της Βορείου -πλέον- Μακεδονίας, ψηφοφορία που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα