Σκέψεις σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου-Και στο βάθος Τσίπρας!

Σκέψεις σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου-Και στο βάθος Τσίπρας!
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

Πιέζουν τις ηγεσίες πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση, με πρώτον τον Αντώνη Σαμαρά. Προς συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής εντός του Φεβρουαρίου; «Δεν βρίσκουν στοιχεία για τη Novartis και προσφεύγουν σε νέες αλχημείες», καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση

Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να οδηγήσει το σκάνδαλο Novartis, αλλά και οι εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή που λειτουργεί στη Βουλή και που το τέλος των εργασιών της προβλέπεται για τα μέσα Μαρτίου.

Η αντιπαράθεση, μάλιστα, δεν θα είναι μόνο μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ αφενός  και αξιωματικής αντιπολίτευσης αφετέρου, αλλά και στο εσωτερικό των δυο κομμάτων που αποτελούν την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Πολιτικά πρόσωπα, άλλωστε, που βρέθηκαν εμπλεκόμενα στην υπόθεση, προειδοποιούν τις ηγεσίες πως εάν επιχειρηθεί να μην υπάρξουν καταδίκες, αλλά και να μην συμπεριληφθούν τελικά στο κατηγορητήριο και  η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (!), θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό των κομμάτων τους. Το μήνυμα αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το έχει αποστείλει πρωτίστως ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν είναι ο μόνος που πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση!

Η επικρατούσα άποψη στην πλειοψηφία είναι να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και η ηθική αυτουργία να μετατραπεί σε φυσική αυτουργία, γεγονός που θα επιτρέψει να αναζητηθούν και οι «ηθικοί αυτουργοί». Στελέχη της πλειοψηφίας και κυρίως οι πολιτικοί φίλοι των εμπλεκόμενων προσώπων, επιδιώκουν να μπει στο κάδρο των ευθυνών η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ θεωρούν βέβαιον ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί ως «ηθικός αυτουργός» ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόσφατη πρόταση του Βασίλη Κεγκέρογλου εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ να κληθεί στην Προανακριτική και να καταθέσει ανωμοτί, να καταθέσει δηλαδή ως δυνάμει κατηγορούμενη, η Ελένη Τουλουπάκη, έδειξε ως ένα βαθμό και τις αντιθέσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στην πλειοψηφία ΝΔ- ΚΙΝΑΛ, αλλά και στο εσωτερικό των δυο αυτών κομμάτων. Η ΝΔ, αρχικά, μέσω του Θανάση Πλεύρη, έκανε δεκτή την πρόταση Κεγκέρογλου (κάποιοι στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι υπήρξε προσυνεννόηση στο να αναλάβει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία το ΚΙΝΑΛ), εν συνεχεία, όμως, με παρέμβαση προφανώς της ηγεσίας, άλλαξε στάση, ζητώντας να κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη απλώς ως μάρτυρας. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η Ελένη Τουλουπάκη συνεχίζει την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, ενώ ως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς ελέγχεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως η πλειοψηφία στην Προανακριτική προσανατολίζεται στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και πως κατά πάσα πιθανότητα εντός του Φεβρουαρίου θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση. Μια συνεδρίαση, που αν πραγματοποιηθεί, θα είναι πραγματικά καυτή, με το πολιτικό θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο.

Η κλήση Σαμαρά

Μέχρι το τέλος των εργασιών της Προανακριτικής, πάντως, θα καταθέσουν και οι μάρτυρες που έχει ζητήσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και μεταξύ των οποίων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η πρώην εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης, κυρίως όμως θα καταθέσει ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, από τώρα τονίζει πως επιχειρείται διεύρυνση του κατηγορητηρίου επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία για το θέμα της Novartis, ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση του βουλευτή Σπύρου Λάππα : «Καλείτε τον Φρουζή ως μάρτυρα και την Τουλουπάκη ως ύποπτη:»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα