Γιατί δηλώνει πως το σύνθημα Τσίπρα “ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά”, “είναι τιμητικό για μας”

Γιατί δηλώνει πως το σύνθημα Τσίπρα “ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά”, “είναι τιμητικό για μας”
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλος Eurokinissi

Προσπάθεια «εγκλωβισμού» στην υπεράσπιση της συγκυβέρνησης βλέπουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Άλλοι εκτιμούν απλώς ότι ο πρώην αντιπρόεδρος «κάνει το αυτονόητο». Το καλοκαίρι προσανατολίζεται η Φώφη Γεννηματά να συζητήσει με τον Ευ. Βενιζέλο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Το «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά» ακούστηκε για πρώτη φορά στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια ακούστηκε και σε άλλες συγκεντρώσεις του κυβερνώντος κόμματος, κατά παράφραση προφανώς ενός από τα κυρίαρχα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ μετά το ’81, του συνθήματος «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Το σύνθημα, με το χιούμορ που τον διακρίνει και την ιδιαίτερη πολιτικότητά του, δεν το άφησε να πέσει κάτω ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Το σύνθημα του κ. Τσίπρα “ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο-Σαμαρά”, είναι ένα σύνθημα κολακευτικό για εμάς», δήλωσε μιλώντας στο Action 24 ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η ετοιμότητά του να σχολιάσει το συγκεκριμένο σύνθημα μάλλον δεν πέρασε απαρατήρητη στη Χαριλάου Τρικούπη. Καλοπροαίρετα στελέχη έλεγαν ότι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος απλά υπεράσπιζε την πρόσφατη κυβερνητική θητεία του, ως αντιπρόεδρος, όπως άλλωστε -πρωτίστως- τη θητεία τους υποστηρίζουν οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργοί. Άλλα, «πιο υποψιασμένα», όπως δηλώνουν, στελέχη, επισημαίνουν ωστόσο ότι ο Ευ. Βενιζέλος είχε ως στόχο τον «εγκλωβισμό» της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στην υπεράσπιση της κυβέρνησης Σαμαρά, γεγονός που διευκολύνει το έδαφος για μια νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διευρύνει ακόμα περισσότερο τα χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον εμφανίζει και το ότι, όπως τουλάχιστον επιμένουν οι πληροφορίες, πως η Φώφη Γεννηματά δεν έχει προτείνει ακόμα τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στον Ευάγγελο Βενιζέλο, συζήτηση που προτίθεται να κάνει λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Ευ. Βενιζέλος, ωστόσο, δεν προτίθεται να δώσει κανένα δικαίωμα που θα τον «χρεώνει» τυχόν όχι θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έχει αποδείξει πως δεν έχει ανάγκη αξιώματα για την πολιτική του καριέρα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα