Η “κόντρα στο ρεύμα” παρέμβαση Βαρβιτσιώτη και η ανάγκη να μην πέσει η Αθήνα στην παγίδα Ερντογάν

Η “κόντρα στο ρεύμα” παρέμβαση Βαρβιτσιώτη και η ανάγκη να μην πέσει η Αθήνα στην παγίδα Ερντογάν
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Eurokinissi

"Δεν θέλω να ξεφύγει η ιστορία από την πλευρά των Ελλήνων, δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις πολιτών που θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους", προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός. Η επιδίωξη της Άγκυρας να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας και γιατί η κυβέρνηση δεν πρέπει να δώσει δικαιώματα.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως μια από τις πολλές επιδιώξεις του Τούρκου Προέδρου στον ιδιότυπο «πόλεμο» που επιχειρεί στον Έβρο και στα νησιά είναι να εκτεθεί στη διεθνή κοινή γνώμη η χώρα για τη συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες, την ίδια στιγμή μάλιστα που αποτελεί –και θα εξακολουθεί να αποτελεί- την «αποθήκη ψυχών» για την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσωπα που γνωρίζουν έλεγαν στα «Παιχνίδια εξουσίας» πως την ακτοφυλακή στο Αιγαίο, δίπλα στις Λέσβους που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν τις στέλνει για να μην επιστρέψουν πίσω οι βάρκες (άλλωστε δεν έχουν τέτοια διάθεση, σημειώνουν), αλλά προκειμένου να βιντεοσκοπήσουν τυχόν παράνομες ενέργειες από πλευράς του ελληνικού Λιμενικού! Δεν είναι τυχαίο επίσης πως η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ακόμα και για νεκρούς πρόσφυγες, αλλά και για αγριότητες εναντίον όσων μεταναστών επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα. Θα πει κανείς «μα ο Ερντογάν σε κατηγορεί, που εργαλειοποιεί το προσφυγικό;» Ναι, γιατί ο …βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, η Ελλάδα είναι αυτή που επικαλείται και επενδύει στο διεθνές δίκιο, έχοντάς το ως όπλο και στις ελληνοτουρκικές διαφορές, που το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι η ένταση θα κτυπήσει …κόκκινο! Και επειδή «εθνικό είναι το αληθές», για να θυμηθούμε και τον εθνικό μας ποιητή, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτική, να ερευνά όποια καταγγελία υπάρχει και βεβαίως να εγκαταλείψει ιδέες για …ξερονήσια, για επιθετικές επαναπροωθήσεις στη θάλασσα κοκ.

Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά σε κάποιες φορές απρόσεκτες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, είναι η γενναία και «κόντρα στο ρεύμα» η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο ραδιόφωνο του «Άλφα» και την Κάτια Μακρή και είναι (;) περίεργο πώς διέφυγε της προσοχής των μέσων.

«Δεν θέλω να «ξεφύγει» η ιστορία από την πλευρά των Ελλήνων. Δεν είναι εχθρός μας αυτός που βρίσκεται στον φράκτη αλλά αυτός που τον υποκινεί να βρίσκεται στον φράκτη», είπε μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε μια γενναία επαναλαμβάνουμε διαφοροποίηση από το εθνικιστικό και επικίνδυνο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα την τελευταία περίοδο. «Το κράτος μας δρα με συντεταγμένο τρόπο και αποκρούει αυτή την προσβολή της κυριαρχίας μας. Δεν χρειάζονται κινητοποιήσεις πολιτών που θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Να αφήσουμε τους ανθρώπους (τις ελληνικές αρχές, τις ένοπλες δυνάμεις) να κάνουν τη δουλειά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Τι όμορφα για τη χώρα θα ήταν να έλεγαν τα ίδια και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη! (Η στήλη οφείλει ένα «εύγε» στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που σε πολλές δύσκολες περιπτώσεις προσωπικά μας εκπλήσσει ευχάριστα)!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα