Βήμα με βήμα στη “νέα εποχή”: Πρώτα η εξομάλυνση των σχέσεων, μετά οι κοινές πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής

Βήμα με βήμα στη “νέα εποχή”: Πρώτα η εξομάλυνση των σχέσεων, μετά οι κοινές πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής
Θόδωρος Μαργαρίτης και Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Απόφαση του Κώστα Γείτονα να γίνει το ραντεβού με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στη Μεγάλη Βρετάνια, ακριβώς για να διαρρεύσει και να σταλεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η ανάρτηση - προειδοποίηση του Θόδωρου Μαργαρίτη.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, αν και πιθανότατα η Κουμουνδούρου θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για την 13η σύνταξη.

Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, κάτω και από τις αντιδράσεις από τη «δεξιά πτέρυγα» του κόμματος, αλλά και την πίεση των φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων, αποφάσισε να χαμηλώσει τις στροφές της νέας της στρατηγικής. «Πρώτα η εξομάλυνση των σχέσεων και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και μετά οι κοινές πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά στα «Παιχνίδια Εξουσίας» πρόσωπο που πρωτοστατεί στην ομαλοποίηση των σχέσεων της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου. «αν γίνει κάτι βιαστικά, κινδυνεύει να καεί από τις αντιδράσεις εντός και των δυο κομμάτων», συμπληρώνει με νόημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση να γίνει η συνάντηση του Κώστα Γείτονα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στη Μεγάλη Βρετάνια, δεν ήταν μια επιπολαιότητα δυο πολύ έμπειρων πολιτικών- τόσα σπίτια υπάρχουν άλλωστε. Ήταν –όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας»- ιδέα του Κώστα Γείτονα, ώστε το τετ α τετ να διαρρεύσει και να αποσταλεί έτσι το μήνυμα της αλλαγής του κλίματος στις σχέσεις των δυο κομμάτων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μήνυμα απέστειλε χθες και ο Θόδωρος Μαργαρίτης, που εκπροσωπεί την «Ανανεωτική Αριστερά» στο Κίνημα Αλλαγής και που πρωτοστατεί για την δημιουργία φυσιολογικών σχέσεων μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου. Έγραψε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης στο facebook: «Πάντως αυτοί που θεωρούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να έχουν μεταξύ τους απλές και φυσιολογικές σχέσεις…καρφώνονται. Δεν χρειάζεται η στήριξη στη κυβέρνηση να γίνεται “παράσταση για έναν ρόλο”». Μεταξύ, άλλωστε, αυτών που εμφανίστηκαν δημοσίως «διστακτικοί» υπέρ της νέας στρατηγικής της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα