Στο ΣτΕ η οριστική ή μη απόλυση έγκλειστου παιδόφιλου δικαστικού

Στο ΣτΕ η οριστική ή μη απόλυση έγκλειστου παιδόφιλου δικαστικού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση του πρωτοδίκη, που υποχρέωνε το 5χρονο παιδί του να δέχεται τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Εκκρεμεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγε

Την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες η υπόθεση ενός πρωτοδίκη, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών στις φυλακές της Χαλκίδας για αποπλάνηση του 5χρονου γιου του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το 2001, όταν η πρώην σύζυγος του 48χρονου κατέθεσε μήνυση εις βάρος του. Ο πρωτοδίκης όταν φιλοξενούσε σπίτι του το 5χρονο παιδί, το υποχρέωνε να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, λέγοντας του πως αν δεν δεχόταν δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό ενώ συχνά το εκβίαζε και το απειλούσε με ξυλοδαρμό, στέρηση φαγητού κ.α.

Σε πρώτο βαθμό, ο πρωτοδίκης είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 13 ετών αλλά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι συγγενείς του εμφάνισαν συμπτώματα αδύνατης μνήμης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για αποπλάνηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος το 10ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση.

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης τον έθεσε τον Δεκέμβριο του 2011 σε αργία και τον Ιούλιο του 2012 έστειλε ερώτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το αν πρέπει να απολυθεί οριστική ή όχι από το δικαστικό σώμα λόγω της καταδίκης του για "αδίκημα που τελέστηκε με δόλο".

Ο 48χρονος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα του σε δίκαιη δίκη, αμφισβητώντας παράλληλα την κρίση των δικαστών ενώ πρόκειται να ζητήσει από το ΣτΕ την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του μέχρι να αποφανθεί το ΕΔΔΑ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network