Εικονογράφηση: Μαριάνα Βερνίκου

ΑΡΝΗΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: “ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ”

Το παλαβό δράμα ενός 45χρονου που δεν πιστεύει σε καύσωνες, υπερθέρμανση του πλανήτη, λιώσιμο των πάγων και γενικά σε ό, τι έχει να κάνει με τη λογική και την πραγματικότητα.

Μη βγάλει λίγο ήλιο, αμέσως να ξεχυθείτε όλοι έξω με τα κοντομάνικα. Δεν είναι ακόμη η εποχή, ξεγελάει ο καιρός.

Ούτε λουσμένοι να βγαίνετε απ’ το σπίτι, έτσι κι αλλιώς, πού να πάτε μ’ αυτό το αγιάζι; Κουβερτούλα, καφεδάκι στη χόβολη και χουχούλιασμα, η καλύτερη συνταγή!

Πέρασα χθες από την παραλία και είδα κόσμο ημίγυμνο και χαρωπό, λέω “τι κάνετε εδώ; Την βασιλόπιτα κόβετε; Χειμερινοί κολυμβητές;”. Κοιτάζανε σαν τον Τεντόγλου.

Η θάλασσα μπορεί να περιμένει, παιδιά, εκεί θα ‘ναι και αύριο, δεν πάει πουθενά. Να ζεστάνει πρώτα ο καιρός και το συζητάμε.

Αλλά τον έχουν χαζέψει τον κόσμο με την προπαγάνδα για την κλιματική αλλαγή. Δεν ξέρεις ποιους να πιστέψεις πια. Αυτούς που γράφουν στο Facebook, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα, ό, τι παλαβομάρα τους κατέβει ή τους επιστήμονες;

Δεν ξέρω, αυτά είναι διλήμματα πολύ πάνω απ’ το μπόι της ανθρωπότητας, καλούμαστε να πάρουμε θέση σε ζητήματα που μας ξεπερνάνε.

Επιτρέψτε μου πάντως να είμαι ιδιαίτερα σκεπτικιστής με τους επιστήμονες. Δεν έχουμε 1960, «α, έχει πτυχίο αυτός, είναι σπουδαγμένος, κάτι θα ξέρει παραπάνω». Αυτά ήταν για τον Ξανθόπουλο που γινόταν γιατρός για να κάνει καλά την άρρωστη αδερφούλα του.

Έχει προχωρήσει ο κόσμος από τότε.

Επίσης άσχετο αλλά πού λιώνουν οι πάγοι; Ούτε στον φρέντο δεν λιώνουν άμα ξέρεις να τον πιεις. Δεν λέω ότι όλα αυτά είναι παραμύθια, αλλά βάλε και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει. Όχι άλλο κουτόχορτο.

Χθες το βράδυ ξάπλωσα με τη φλις την κουβερτούλα, λέω ντάξει καλά είναι, και δεν πέρασαν πάνω από δέκα λεπτά και τσουπ, να τη πάλι η ψύχρα. Λέω στη γυναίκα μου «πού έχεις την άλλη τη μάλλινη, τη χοντρή;», μου λέει «στο πατάρι». «Βοήθα να την κατεβάσω», της κάνω. «Αμέσως», μου λέει και παίρνει τα παιδιά και φεύγει.

Είναι στα κάγκελα ο κόσμος, η υπομονή του έχει φτάσει στα όρια, τι να πεις.

Το πρωί ξύπνησα με μύξες. Σουσούνιζα. Ήταν λάθος μόνο τα δύο σκεπάσματα, θα βάλω και την ηλεκτρική κουβέρτα απόψε, και εγώ όπως κι όλος ο κόσμος αυτήν την εποχή. Και ας πέσει το ρεύμα, τι να κάνουμε; Για κάτι τέτοιες μέρες το πληρώνουμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα