Pexels

ΕΠΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Διηγήματα, μυθιστορήματα και ένα παραμύθι συμπληρώνει τη λίστα μας με τις προτάσεις βιβλίων ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Ένα ωραίο spot στο σπίτι και ένα καλό βιβλίο είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να ξεφύγεις λίγο από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας. Κάνοντας μια mini έρευνα βρήκαμε και σου προτείνουμε 7 βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις Βακχικόν, στα οποία αξίζει να επενδύσεις.

Αφορμές – διηγήματα

Του Κοραή Δαμάτη


Ένα περιστατικό στον δρόμο, αφορμή. Κάτι που ειπώθηκε λαθραία, αφορμή. Κάποιο αναπάντεχο συμβάν, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, μια είδηση στα ψιλά, τα λόγια ενός φίλου, μια προσφώνηση, μια φωτογραφία… αφορμές που στάθηκαν ικανές για να γραφτούν οι Αφορμές του Κοραή Δαμάτη.

Ήμερες ημέρες – διηγήματα

Του Μουράτη Κοροσιάδη


Στο βιβλίο, γινόμαστε θεατές της σκέψης και της δράσης τους πάνω στη σκηνή της ζωής, ενώ την ίδια στιγμή τους ακολουθούμε στα παρασκήνια, όπου τους βλέπουμε και τους μελετούμε την ώρα που αποσύρονται από τα μάτια των θεατών, από τη γλώσσα των ανθρώπων. Και μας δίνουν το προνόμιο μιας ιδιωτικής ανάγνωσης της σιωπής τους. Για να διαπιστώσουμε, τελικά, πως «ό,τι είναι σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να ειπωθεί και ό,τι μπορεί να ειπωθεί δεν είναι το κατεξοχήν σημαντικό για τη ζωή».

Κονέκτικατ – διηγήματα

Της Στέργιας Κάββαλου


Οι δράστες ένοπλοι, το αίμα νερό, η γη τρεμάμενη, τα ψάρια στο μπαλκόνι, οι αρουραίοι ψόφιοι, ο αριθμός των εραστών διψήφιος, οι βαθμοί κακοί, η ανάμνηση εδώ, το πόδι ένα, η ντροπή στον καναπέ, το πύον στο βυζί, η αγάπη μικρή, ο καιρός δύσκολος. Εικοσιπέντε ιστορίες για τη βία των σωμάτων, του όπλου, των αδιεξόδων, του καιρού, των ηθών, της μνήμης, των αφορισμών, της μοναξιάς, των φόβων και του πολέμου.

Μακροβίπερα – αστυνομικό μυθιστόρημα

Του Τάκη Νταλάκου


Ο Χάρης Λουκάς, ο ερευνητής που «πληρώνεται και για να στενοχωριέται», επανακάμπτει. Καταδύεται στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και αναδύεται μέσα σε πολυκατοικίες, ουρανοξύστες και ιατρεία ερπετών, αλλάζοντας με μαεστρία πτήσεις, μεταξύ Αθηνών, Σικάγου και Μήλου, λύνοντας μυστηριώδεις γρίφους, γύρω από δυο φόνους σε δυο παράλληλους κόσμους.

Γράμμα στον Αντώνη Οικονόμου – μυθιστόρημα

Του Στέφανου Κωνσταντινίδη


Το μυθιστόρημα Γράμμα στον Αντώνη Οικονόμου ‒ Στο υφαντό του ’21, είναι μια προσπάθεια να ιδωθεί η Ελληνική Επανάσταση από μια οπτική γωνιά διαφορετική από αυτή που μας παρουσιάζει η συμβατική-παραδοσιακή ιστοριογραφία, μια νέα ματιά που ρίχνει φως σε όσα, το σχολικό ιστορικό αφήγημα αλλά και αυτό της συμβατικής ιστορίας, αποσιωπούν ή αφήνουν στο περιθώριο.

Ο δρόμος με τα χίλια χρώματα – μυθιστόρημα

Της Έλενας Γιοβανάκη


Ο Παύλος αναρωτιέται τι συνέβη και, κάποια νύχτα, τον πλάκωσε το ταβάνι της μικρής του γκαρσονιέρας. Η Σοφία ψάχνει να βρει τι απέγινε η κολλητή της και γιατί έπαψε να της μιλά. Την ίδια στιγμή, μια πανέμορφη πριγκίπισσα, δύο δίδυμοι μισθοφόροι, ένας γενναίος πολεμιστής και ένας ερωτευμένος νεαρός αναζητούν το Ιλ-Ναχίρ, το μαγικό πετράδι που έχει τη δύναμη να πραγματοποιεί τους ανεκπλήρωτους πόθους.

Μια μπισκοτένια αγάπη – παραμύθι

Της Ελένης Μητροπούλου


Ένα μπισκοτένιο παραμύθι για μια αγάπη που μοιάζει ανέφικτη αλλά τελικά εκπληρώνεται με τον πιο απίθανο τρόπο έρχεται δια χειρός της Ελένης Μητροπούλου. Γραμμένο σε στίχο πρόκειται ουσιαστικά για ένα ποιητικό παραμύθι το οποίο αφηγείται τη ζωή ενός ζαχαροπλάστη, του Λαρό, που κάνει χαρούμενους τους πάντες με τα υπέροχα μπισκότα του, αλλά βιώνει μια βαθιά μοναξιά.

INFOS

Εκδόσεις Βακχικόν: ekdoseis.vakxikon.gr

Διεύθυνση: Σόλωνος 110 Αθήνα

Τηλέφωνο: 2103637867

email: [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα