ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ: ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ”

Φαίνεται ότι τελικά η είδηση που κυκλοφορούσε πως το Facebook θα αλλάξει όνομα είναι αληθινή. Και εξωφρενική.

Δεν ήθελα να αλλάξω το όνομα της εταιρείας, παρότι επέμεναν οι συνεργάτες μου ότι θα ήταν καλό για μας να το κάνουμε, ειδικά τώρα που διαδίδονται ένα σωρό ανυπόστατες αλήθειες για το πώς εκμεταλλευόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δεν το καταλαβαίνω, βέβαια, αυτό. Δικά σας είναι, ό, τι θέλουμε τα κάνουμε. Τεσπά.

“Ένα “rebranding” θα μας έσωζε”, μου έλεγαν, “ο κόσμος ξεχνάει εύκολα”. Ήμουν όμως αρνητικός, μέχρι που μια μέρα, εκεί που κρυφοκοίταζα το inbox κάποιων άσχετων έτσι για να καυλαντίσω λίγο με το καυλάντισμά τους, είδα να γράφει ο ένας στον άλλον τη λέξη “φατσοβιβλίο”.

Ενθουσιάστηκα, αλλά δεν ήθελα να επέμβω στα μηνύματα που αντάλλαζαν -το έχω ως αρχή αυτό- και βγήκα να γκουγκλάρω τη λέξη, μιας και τους έκοψα για καληνυχτάκηδες -ούτε ντικπίκ, ούτε βυζιά, τίποτα, κάτι τραγουδάκια ανταλλάζανε. Πώς έγιναν έτσι οι σχέσεις;

Λοιπόν, είδα ότι πρόκειται για μία εκπληκτική λέξη, ελληνική, ποιος ξέρει πόσο παλιά θα είναι.

“Φατσοβιβλίο”… Πόση όμορφη μπουμεριά κρύβεται πίσω από αυτά τα έντεκα μαγικά γράμματα; Πόση ελληνική εφευρετικότητα συσσωρευμένη από ανθρώπους που ποστάρουν φωτοκαλημέρες με καφέδες και λουλούδια;

Στο meeting δεν ενθουσιάστηκαν με την αλλαγή, συγκεκριμένα μου είπαν “ρε είσαι τρελός ρεεεεε”, αλλά δικό μου είναι το Facebook, φωτιά βάζω και το καίω άμα θέλω… Το ρίχνω για έξι ώρες και κλειδώνω όλους τους υπαλλήλους απ’ έξω να μην μπορούν να το ανεβάσουν. Ό, τι θέλω θα κάνω.

Λοιπόν, συνηθίστε το. Όπως και το “ευχαριστώ για την αποδοχή”. Κάπου θα το χώσω κι αυτό.

Κι επίσης συνηθίστε τα τηλεφωνήματα γεμάτα απόγνωση που θα δεχτείτε από τους γονείς σας. Στάνταρ θα τα χάσουν με την αλλαγή και θα σας λένε “έλα να μου φτιάξεις το Facebook, πάλι το χάλασε ο πατέρα σου” ή “τι γράφει εδώ; Άλλο είναι; Μήπως μάς αλλάξανε και τη σειρά που έχουμε τα κανάλια στην τηλεόραση; Το κινητό γιατί δείχνει αυτό το αεροπλανάκι, δεν μπορώ να πάρω τηλέφωνο”.

Σόρυ, αλήθεια, αλλά κάθε μεγάλη επανάσταση έχει και τις παράπλευρες απώλειές της. Επίσης αν έχετε και κανά καλό όνομα για Instagram, μην ντραπείτε ε.

Το κείμενο είναι προιόν μυθοπλασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version