- ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑ/EUROKINISSI

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ – ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ

Πήγαμε στη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στις 12 Ιουνίου και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας

Όσες φορές και να ακούσεις τον Γιάννη Χαρούλη, δεν είναι αρκετό. Στο Helmos Festival στις αρχές Ιουνίου μάς χάρισε ένα από τα καλύτερα και πιο απογειωτικά Live, οπότε αυτό από μόνο του αποτέλεσε και το καλύτερο διαπιστευτήριο για να πάμε να τον ξαναδούμε στο Κατράκειο στη Νίκαια λίγες μέρες μετά. Όπως και για να τον ακολουθήσουμε στην καλοκαιρινή του περιοδεία.

Η συναυλία στη Νίκαια είχε ήδη σημειώσει sold out μέρες πριν, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έψαχναν ένα “μαγικό” εισιτήριο διακαώς. Στις δε ομάδες των social media των φανατικών υποστηρικτών του η συζήτηση είχε ανάψει και όποτε εμφανιζόταν κάποιο διαθέσιμο εισιτήριο, γινόταν πραγματική σφαγή.

7.500 κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς στο θέατρο για να δει τον Γιάννη Χαρούλη. Νεαρόκοσμος στην πλεοψηφία του, γεγονός αν μη τι άλλο συγκινητικό, καθώς η μουσική του αποτελεί μία μεστή γέφυρα του χθες με το σήμερα,της παράδοσης με τη σύγχρονη μουσική.

Φωτογραφία από τη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Η ατμόσφαιρα… ηλεκτρισμένη

Από τα πρώτα λεπτά της συναυλίας η ατμόσφαιρα ήταν φανερά και θετικά ηλεκτρισμένη. Ο Χαρούλης είναι στα μεγάλα του κέφια αυτό το καλοκαίρι, εξωστρεφής και χαρούμενος, με διάθεση να επικοινωνήσει και να χαρεί μαζί με το κοινό του τα τραγούδια του. Του πάνε άλλωστε τα ανοιχτά live, σαν ο ουρανός να τον γεμίζει με μία απόκοσμη ενέργεια και αυτός την μετατρέπει σε ήχο και την επιστρέφει στο κοινό του.

Δε θα αναλωθώ στην καταγραφή της λίστας με τα τραγούδια της βραδιάς. Γιατί είπε όλα όσα έπρεπε να πει και δε χάλεσε το χατήρι κανενός από το κοινό, το οποίο χόρευε σαν δαιμονισμένο και προκάλεσε κανονικό χαμό στην “Ουρά του Αλόγου”, αλλά και σε όλα τα χορευτικά του τραγούδια, ενώ η ατμόσφαιρα σε τραγούδια όπως το “Γοβάκι” και τον “Αφούση” ήταν πραγματικά μαγική.

Φωτογραφία από τη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος


Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιά και όταν είπε τα “Μαλαματένια Λόγια” του Γιάννη Μαρκόπουλου, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή δύο μόλις ημέρες πριν. Ένας συγκινητικός φόρος τιμής προς αυτόν, χωρίς λόγια, μόνο με τα τραγούδια του.

Η Novel έκπληξη της βραδιάς

Θα σταθώ στο σημείο εκείνο της βραδιάς που στη σκηνή ανέβασε τον Novel 729, με τον οποίο γνωρίστηκαν στις κορυφές του Χελμού. Μολονότι εκεί δεν έπαιξαν την ίδια μέρα, αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένας ιδιαίτερος δεσμός.

Ο Novel 729 άνοιξε το Φεστιβάλ Χελμού χαρίζοντάς μας ένα πολύ δυναμικό live. Ακόμη και εγώ που δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική, στάθηκα και τον άκουσα να ραπάρει επί μία ώρα. Και τον θαύμασα. Αυτό το ιδιαίτερο στοιχείο της μουσικής προσωπικότητας του Έλληνα MC κέντρισε προφανώς και τον Γιάννη Χαρούλη που αρέσκεται σε αυτούς τους μουσικούς διαλόγους. Και όχι μόνο τον ανέβασε στη σκηνή και τραγούδησαν και μαζί τον “Τρελό” και τον “Ακροβάτη”. Ο Novel μας χάρισε μία πολύ όμορφη στιγμή τραγουδώντας μόνος του την “Πανσέληνο”, ενώ από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν το κοινό κλείσιμο της συναυλίας, το “Kάποτε θα ‘ρθουν”.

Φωτογραφία από τη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος


Τρία τα ανκόρ από το ενθουσιώδες κοινό που δεν έλεγε να πάρει απόφαση πως το live τελείωσε. Καθόταν εκεί, επίμονο, χειροκροτώντας και φωνάζοντας τον αγαπημένο τραγουδιστή να ξαναβγεί, να του χαρίσει ακόμη ένα τραγούδι. Ωραία βραδιά αυτή της Δευτέρας 12 Ιουνίου, γεμάτη από ενέργεια, καλοκαιρινή διάθεση και καλή μουσική.

Επόμενοι σταθμοί περιοδείας του Γιάννη Χαρούλη
03/07 Θεσσαλονίκη, Θέατρο Γης
15 Ιουλίου Αρβανίτσα, Φεστιβάλ
17/07 Aρχαίο Θέατρο Δίον, Φεστιβάλ Ολύμπου
21/07 Λουτρά Αλμωπίας – Φεστιβάλ Πόζαρ
24 Ιουλίου Φλόκα, Αρχαίο Θέατρο
28 Ιουλίου Άργος, Αρχαίο Θέατρο
31 Ιουλίου Χανιά, Δημοτικό Στάδιο
2 Αυγούστου Πέραμα Ρεθύμνου, Ανοιχτό Θέατρο
5 Αυγούστου Παχειά Άμμος, Λιμανάκια
7 Αυγούστου Ηράκλειο, ΤΕΙ
4 Σεπτεμβρίου Πάτρα, Στάδιο Παναχαϊκής
7 Σεπτεμβρίου Λάρισα, Αλκαζάρ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα