Διονύσης Τσακνής: “Δεν είμαι ιδεαλιστής, είμαι υλιστής”

Διονύσης Τσακνής: “Δεν είμαι ιδεαλιστής, είμαι υλιστής”
Ο Διονύσης Τσακνής πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Eurokinissi

Ο δημοφιλής τραγουδοποιός, τραγουδιστής και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ μίλησε στον NEWS 24/7 για την σημερινή "κατάντια' της, τους λόγους που αποχώρησε από αυτή, το Νίκο Φίλη και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην ΕΡΤ θα μπορούσα να ήμουνα χρήσιμος αν με άφηναν να κάνω τη δουλειά μου στον πολιτισμό», δήλωσε ο Διονύσης Τσακνής στην εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, συνομιλώντας με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη, με μουσική υπόκρουση το νέο δίσκο του «Bandiera Rossa».

«Δεν διατείνομαι πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, αλλά με τον πολιτισμό ασχολούμαι από τα 20 και είμαι 60 , μπορούσα να βοηθήσω», πρόσθεσε, εξηγώντας του λόγους που τον εμπόδισαν προς μια τέτοια κατεύθυνση:

«Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες, τις οποίες δεν έλαβα υπόψη ως θα όφειλα. Εκεί έκανα ένα μεγάλο λάθος, αλλά στην τρέχουσα πολιτική αλλιώς είναι το μέτρο. Κι εκεί καλείσαι να πεις «μπορώ να συνεχίσω σφυρίζοντας αδιάφορα ή πρέπει να φύγω με μια αξιοπρέπεια;». Και διάλεξα το δεύτερο».

Θα γύρναγε στην ΕΡΤ, αν οι όροι άλλαζαν; «Ποτέ», ξεκαθάρισε ο γνωστός τραγουδοποιός, συμφωνώντας με τις δηλώσεις-φωτιά του Νίκου Φίλη για την Κρατική Τηλεόραση: «Ο Νίκος είναι ένας σοβαρός πολιτικός και είναι κι ένας άνθρωπος που γνώρισα από κοντά και μπόρεσα να παρακολουθήσω και τη σκέψη και τις ευαισθησίες του. Πολλά από τα πράγματα που κατά καιρούς έχει πει με βρίσκουν σύμφωνο. Και είναι κι ένας άνθρωπος που απέδειξε ότι δεν είναι αγκαλιά με μια καρέκλα».

Πάρα πολλά πράγματα «έχουν λοιδορηθεί», εκτιμά ο Διονύσης Τσακνής. «Έχουν προσπαθήσει κάποιοι άνθρωποι να υποβαθμίσουν την αξία τους και τα έχουν ξεφτιλίσει. Όμως, η ιδεολογία είναι εκεί. Οι άνθρωποι που την προδίδουν επίσης χρησιμοποιώντας την, θέλοντας να κερδίσουν καρέκλες εξουσίας, είναι μια άλλη δουλειά. Όμως η ιδεολογία είναι εκεί ,όπως και η κόκκινη σημαία σύμβολο αγώνων».

Ποια είναι η δική του ιδεολογική ταυτότητα σήμερα; «’Ο,τι έχουμε πει στο παρελθόν ισχύει. Ανέκαθεν ήμουνα ορφανό. Δεν είχα ποτέ μια κομματική στέγη. Ελάχιστοι πιστεύουν και γνωρίζουν ότι δεν υπήρξα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι ο λόγος που αρνήθηκε στις Δημοτικές εκλογές του ’10 να κατεβεί υποψήφιο με το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ; Το ζήτημα ήταν ιδεολογικό; «Δεν κατέβηκα υποψήφιος γιατί δεν θα ήμουνα χρήσιμος».

Το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης είναι αριστερό; «Δεν ξέρω αν και η ίδια η κυβέρνηση διατείνεται ότι είναι κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στελέχη μεγάλα προσπαθούν να αποδείξουν».

Ωστόσο, απ΄τα Μνημόνια βγήκαμε; «Η λέξη «βγήκαμε» από τα Μνημόνια ή, μάλλον, η συζήτηση αυτή μπορεί να γίνει σε ένα διαφορετικό πλαίσιο», τονίζει ο Δ.Τσακνής. «Η κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από μια επιτροπεία και η αντιπολίτευση να λέει ότι παρότι βγήκαμε θα έχουμε μέχρι το 2060 έχουμε υποχρεώσεις. Το ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια δεν σημαίνει ότι βελτιώθηκε η ζωή μας».

Παραμένει ιδεαλιστής:«Δεν είμαι ιδεαλιστής, είμαι υλιστής!».

Όλη η συνέντευξη του Διονύση Τσακνή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα