Έλληνας φοιτητής για κορονοϊό: “Η Αγγλία είναι από τα χειρότερα μέρη για να ζεις αυτή την περίοδο”

Έλληνας φοιτητής για κορονοϊό: “Η Αγγλία είναι από τα χειρότερα μέρη για να ζεις αυτή την περίοδο”
Άνθρωπος περπατάει στην Αγγλία AP

Ο Αλκιβιάδης Λιάμπεης, μιλά στο News 24/7 για την κατάσταση στην Αγγλία και τα μέτρα προστασίας, που άργησε πολύ να πάρει ο Μπόρις Τζόνσον. "Νιώθω πιο ασφαλής στην Ελλάδα", τονίζει.

Ο Έλληνας φοιτητής, Αλκιβιάδης Λιάμπεης σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Surrey και μας μεταφέρει την εικόνα που υπήρχε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα στην Αγγλία.

Ο κ. Λιάμπεης μίλησε στο News 24/7, για την εξάπλωση του κορονοϊόυ και τα μέτρα προστασίας που άργησε να πάρει η Αγγλική κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε στη διαφορετική στρατηγική του Μπόρις Τζόνσον –ο οποίος μόλις χθες ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας– για την αντιμετώπιση του ιού, την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την πανδημία που έκανε τους Άγγλους να ”σοβαρευτούν” και την χαλαρότητα που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λιάμπεη στο News247:

Ποια μέτρα προστασίας ακολουθείτε αυτές τις ημέρες που γυρίσατε από την Αγγλία;

Δεν κάνω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Προσέχω την υγιεινή μου, πλένω συχνά τα χέρια μου, αποφεύγω τις μετακινήσεις, προσπαθώ να είμαι ήρεμος και να μην πανικοβάλομαι.

Πιστεύετε ότι θα ήταν επικίνδυνο να παραμείνετε στην Αγγλία;

Σίγουρα θα ήταν, 100%. Ειδικά στην Αγγλία, καθώς αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Νομίζω ότι η Αγγλία είναι από τα χειρότερα μέρη για να βρίσκεται κάποιος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Επίσης, προτιμώ αυτές τις δύσκολες στιγμές να είμαι κοντά στην οικογένειά μου.

Είχε χρειαστεί να επισκεφθείτε το σύστημα υγείας της Αγγλίας;

Όχι ποτέ. Δεν χρειάστηκε μέχρι σήμερα.

Κατά την αεροπορική μεταφορά σας από το Λονδίνο στην Αθήνα, πήρατε κάποια έξτρα μέτρα προστασίας;

Όχι, δεν μου είπαν να κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Απλά θεώρησα ότι θα ήταν καλό να φορέσω μάσκα, γάντια και να απολυμάνω τη θέση, την οποία βρισκόμουν. Αυτά όμως τα έκανα για τη δική μου προσωπική μου υγιεινή και ασφάλεια.

Πού νιώθετε πιο ασφαλής, στην Αγγλία ή στην Ελλάδα;

Σαφώς στην Ελλάδα! Παρόλο που τα πανεπιστήμια στην Αγγλία είναι πιο οργανωμένα, σε σχέση με την Ελλάδα, τα μέτρα που πήρε ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν πολύ πιο έγκαιρα, απ΄ ότι η κυβέρνηση Τζονσον.

Δηλαδή θεωρείτε ότι η Αγγλική κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα αντιμετώπισης της επιδημίας;

Εννοείται! Άργησε πάρα πολύ. Η Αγγλική κυβέρνηση ήθελε να ακολουθήσει μία διαφορετική στρατηγική, από τις άλλες ευρωπαικές κυβερνήσεις, η οποία απ΄ ότι φάνηκε δεν ήταν αποτελεσματική. Χαρακτηριστικό είναι, ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπως και το δικό μου, είχαν άρχισει να παίρνουν μέτρα περιορισμού των μαθημάτων,πριν η κυβέρνηση κλείσει οριστικά τα σχολεία την περασμένη Παρασκευή. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι Άγγλοι τηρούσαν τα μέτρα υγιεινής;

Γενικά μέχρι και το προπερασμένο Σάββατο, όπου ανακοίνωθηκαν ότι αναβάλλονται όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, οι Άγγλοι ήταν πολύ χαλαροί στα μέτρα υγιεινής. Ήταν όλοι έξω, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Όλα τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, υπήρχε κίνηση στους δρόμους. Μόνο όταν ανακοίνωσε ο ΠΟΥ ότι υπάρχει πανδημία, άρχισαν κάπως να σοβαρεύουν τα πράγματα. Επίσης, σαν φοιτητής που είμαι, έχω να σας πω ότι το ίδιο ακριβώς ίσχυε και με τους νέους ανθρώπους. Η πλειοψηφία τους δεν είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα