Airbnb: Στους 5 πρώτους δημοφιλείς προορισμούς για το 2020 η Ρουμανία

Airbnb: Στους 5 πρώτους δημοφιλείς προορισμούς για το 2020 η Ρουμανία
Ηλιοβασίλεμα στην πόλη Σιμπίου της Ρουμανίας 123rf.com

Η Ρουμανία "είδε" αύξηση 298% σε ετήσια βάση σε όρους κρατήσεων, σύμφωνα με το Airbnb. Το φυσικό της περιβάλλον, η ιστορία των πόλεών της και η ύπαιθρος, την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων προορισμών.

Στις πέντε πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων προορισμών σε σύνολο είκοσι χωρών για τις οποίες καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας το 2020, κατατάσσει τη Ρουμανία η διαδικτυακή πλατφόρμα Airbnb, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της Ρουμανίας.

Το φυσικό περιβάλλον της Ρουμανίας, η ιστορία που “περιβάλλει” τις πόλεις και την ύπαιθρο, αλλά και η πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορούν να “ανακαλύψουν” οι επισκέπτες, αποτελούν ορισμένα μόνο πλεονεκτήματα της ρουμανικής τουριστικής αγοράς που την κατατάσσουν σε μία από τις πρώτες θέσεις, όπου, επίσης, περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Αυστραλία.

Η Ρουμανία “είδε” αύξηση 298% σε ετήσια βάση σε όρους κρατήσεων, σύμφωνα με το Airbnb. Εξάλλου, το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρουμανίας (INS) ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις ξένων επισκεπτών στη Ρουμανία σημείωσαν αύξηση 10% το α’ οκτάμηνο του 2019, έναντι της αντίστοιχης περίοδο του 2018.

“Οι προβλέψεις για το 2020 επιβεβαιώνουν την τεράστια δυναμική που έχει η τουριστική αγορά της Ρουμανίας. Τα στοιχεία του INS δείχνουν αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών για τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 και αύξηση περίπου 8% – για το ίδιο διάστημα – των Ρουμάνων που επέλεξαν εσωτερικούς προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές τους” δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Ρουμανίας, Μπόγκνταν Τριφ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα