Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

Γραφικά, μικρά, υπέροχα. Ιδανικά για εξορμήσεις έξω από τα συνήθη τουριστικά μονοπάτια

Σε μερικές περιοχές είναι σαν να έχει παγώσει ο χρόνος. Μακριά από τις πόλεις, όπου η συνεχής ανάπτυξη αλλάζει το τοπίο κάθε λίγα χρόνια, υπάρχουν πολλά σημεία όπου οι αιώνες δεν φαίνεται να έχουν αγγίξει τίποτα.

Τα πιο γραφικά και ωραία χωριά της Ευρώπης, όπως τα επέλεξε το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure, έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Άλλα είναι χτισμένα σε καταπληκτικές τοποθεσίες και η ομορφιά τους συμπληρώνει εκείνη της φύσης. Άλλα είναι καλοδιατηρημένα εδώ και εκατοντάδες χρόνια και αξίζει να δει κανείς τα σπίτια, τις πλατείες, τους ναούς και τις ανθρώπινες κατασκευές που έχουν επιζήσει από την επέλαση του πολιτισμού.

Tellaro, Ιταλία

Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

 

Μόλις 100 χλμ από τη Γένοβα, έχει κατά θαυμαστό τρόπο γλιτώσει από τα πλήθη των τουριστών που κατακλύζουν τη Βερνάτσα και το Πορτοφίνο. Τα βαμμένα σε παστέλ χρώματα σπιτάκια κατεβαίνουν από τα σχεδόν κάθετα βράχια ως την άκρη της θάλασσας σε έναν φυσικό όρμο που ονομάζεται Κόλπος των Ποιητών, αφού εκεί έμειναν ψάχνοντας την έμπνευση ο Μπάιρον και ο Ντ. Χ. Λόρενς

Bibury, Βρετανία

Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

Ολόκληρη η περιοχή του Cotswold -περίπου 100 χλμ δυτικά του Λονδίνου- είναι χαρακτηρισμένη ως «εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς» και ένα από τα ωραιότερα χωριά της είναι το Bibury. Τα αιωνόβια πέτρινα σπίτια, το ποτάμι με τις πέστροφες και η οδός Arlington με τα εξοχικά του 17ου αι. πάνε τον επισκέπτη ένα ταξίδι στο χρόνο που του μένει αξέχαστο.

Hallstatt, Αυστρία

Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

Ανάμεσα στις όχθες της λίμνης Hallstätter και στους πρόποδες των αυστριακών Άλπεων, το χωριό αυτό είναι σαν να έχει βγει από σελίδες παραμυθιού και του έχουν δώσει το προσωνύμιο «Μαργαριτάρι της Αυστρίας». Ολόκληρος ο οικισμός αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Φολέγανδρος, Ελλάδα

Αυτά είναι τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης

Έχει πολλή από την ομορφιά της Σαντορίνης -μείον την καλντέρα, φυσικά- αλλά χωρίς τα πλήθη. Λευκό και μπλε σε αριστουργηματικούς συνδυασμούς, κυκλαδίτικα σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές, άνθρωποι φιλόξενοι και παραλίες μοναδικές, συνθέτουν μια από τις απολαυστικότερες εμπειρίες που μπορεί κανείς να έχει στο Αιγαίο.

Δείτε τα υπόλοιπα στο Fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network