Κορονοϊός: Η Εσθονία κλείνει τα σύνορα με εναλλακτικό τρόπο

Κορονοϊός: Η Εσθονία κλείνει τα σύνορα με εναλλακτικό τρόπο
Στο κόλπο του Ταλίν AP Photo/Pavel Golovkin

Με περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά την επικράτεια η Εσθονία προτιμάει αντί να προμοτάρει τον τουρισμό, να ζητάει, μ' ένα όχι κομψό hashtag, από τους ταξιδιώτες να μείνουν σπίτι τους.

Το ‘Visit Estonia‘ είναι ο βασικός φορέας που διαφημίζει και προωθεί με διάφορες καμπάνιες την ανάπτυξη του τουρισμού στην Εσθονία. Κάνει τόσο καλή δουλειά που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2019 περισσότερα από 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες είχαν επισκεφτεί τη χώρα της Βαλτικής για τουλάχιστον μία ημέρα, ένα νούμερο κατά 5% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και γίνεται η αντιστρόφως ανάλογη προσπάθεια: να μειωθούν δηλαδή στο ελάχιστο οι εισροές τουριστών που σε αυτή τη χρονική περίοδο θα επισκεφτούν είτε το Ταλίν είτε κάποια άλλη περιοχή/νησί της Εσθονίας.

Με το σύνθημα ‘visit estonia later’ και το #staythefuckhome όχι μόνο δεν καλωσορίζουν την ιδέα κάποιου να ταξιδέψουν στην πατρίδα τους, αλλά τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Προτού κλείσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Εσθονία έχουν εντοπιστεί 205 ασθενείς από κορονοϊό, οι 34 εκ των οποίων είναι νέες περιπτώσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα