Από Warcraft ως πορνό: 10 streamers που έχουν κατακτήσει το Twitch

Από Warcraft ως πορνό: 10 streamers που έχουν κατακτήσει το Twitch

Stand-up comedy, μουσική, gaming, ακόμα και ιππασία και πορνό: Αυτοί οι streamers του Twitch δεν ήταν ποτέ βαρετοί.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Φράσεις όπως “ποιό Twitch και game streaming; Το gaming είναι για παιδιά” ή “το gaming είναι μόνο για να παίζεις”, ανήκουν πια, κυρίως σε ανθρώπους που έπαιξαν για τελευταία φορά video games σε τηλεοράσεις 21 ιντσών, εκείνες που έκαναν “χιόνια” αν δεν τοποθετούσες σωστά την κεραία.

Το Twitch είναι ένα νέος πλανήτης για όλους όσους έχουν παίξει video games, από Mega Drive και Gameboy μέχρι PlayStation 5 και XBox One. Oι άνθρωποι που ρυθμίζουν τις εξελίξεις στον πλανήτη Twitch, οι πρωτοπόροι της πλατφόρμας, είναι ήδη ο ορισμός του celebrity εν έτει 2021.

Τι είναι το Twitch

Ξεκίνησε ως πλατφόρμα για streaming videogames – και σε μεγάλο βαθμό παραμένει – ώστε να εξελιχθεί σήμερα σε μια ψηφιακή ενδοχώρα που μπορεί να ενώσει καλλλιτέχνες, YouTubers, gamers, ανθρώπους που δημιουργούν οτιδήποτε το οποίο πιστεύουν ότι μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιων θεατών. Σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 15 εκατομμύρια θεατές μπαίνουν στην πλατφόρμα, που έφτασε να γίνει μια από τις πέντε ψηφιακές διευθύνσεις που απορροφούν το περισσότερο bandwidth παγκοσμίως. O ‘Ninja’ (Ρίτσαρντ Μπέλβινς) με 16,7 εκατομμύρια followers και ο ‘Tfue’ (Τέρνερ Τάνεϊ) με 10,2, είναι οι πιο δημοφιλείς streamers παγκοσμίως σήμερα. Όλοι τους κερδίζουν αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων διαφημίζοντας παιχνίδια και κάθε είδους προϊόν προς την βάση των θαυμαστών τους. Καλωσήρθες στον κόσμο του Twitch.

Οι twitchers που αξίζει να αναζητήσεις

Η εύκολη λύση θα ήταν να εντοπίσεις κατευθείαν τους πρώτους των πρώτων, αυτούς που έχουν εκατομμύρια followers και εκατοντάδες χιλιάδες σε κάθε τους stream. Πριν όμως φτάσουμε στους σελέμπριτι της πλατφόρμας, μπορείς να ξεκινήσεις με μια από τις πιο ανήσυχες δημιουργικές φωνές της πλατφόρμας, τον Μάικ Σινόντα, ο οποίος χρησιμοποιεί το Twitch κυρίως για αλληλεπίδραση με το κοινό του και για την προώθηση νέων τραγουδιών του, όπως κα επίσης και άπειρες memorabilia στιγμές από το παρελθόν του στους Linkin Park!

KittyPlays

Η KittyPlays ονομάζεται Κρίστεν και αριθμεί 800.000 followers. Ειδικεύεται στα παιχνίδια CS: GO, Fortnite και PUBG. Όμως το πιο αξιοσημείωτο για την 26χρονη από τον Καναδά, που έχει ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία και στο YouTube, είναι η πρωτοβουλία TeamKitty που έχει δημιουργήσει, στοχεύοντας στην ανάδειξη γυναικών δημιουργών κάθε τομέα, παγκοσμίως.

GreekGodX

Έδώ έχουμε έναν σπουδαίο Twitcher comedian, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια διασταύρωση ανάμεσα στο gaming και στο stand-up comedy, με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Πρωτοπόρος του είδους. ο – Βρετανός – Greek God.

FishPlaysPokemon

Παλιό account που έχει χάσει πια την αίγλη του, όμως αξίζει να το αναφέρουμε για την πρωτοτυπία του. Ένα ψάρι που παίζει Pokemon: αυτή η τρελή ιδέα πριν από 6-7 χρόνια έδωσε την έμπνευση σε κάθε wannabe-Twitcher ώστε να εφαρμόσει τη δική του τρελή ιδέα, όσο κι αν φοβόταν να το κάνει.

Professor Broman

Αν είσαι 30+ και αισθάνεσαι πως όλο αυτό το πράγμα δεν είναι της γενιάς σου, hold my beer και να σου γνωρίσω τον Professor Broman, τον “πρώτο φαλακρό Twitcher”, όπως ο ίδιος συστήνεται. Παίζει Minecraft, Legend Of Zelda και λατρεύει vintage παιχνίδια όπως κι εσύ και έχει επίσης ένα εξίσου επιτυχημένο podcast με συμβουλές gaming και μια ξεκαρδιστική πρόζα στην περιγραφή των παιχνιδιών του.

Punisher

O Punisher, ο Snik και ο MG είναι η τριάδα του ελληνικού Twitch που ‘γράφει’ τις περισσότερες ώρες streaming τους τελευταίους μήνες, με ειδίκευση σε γνωστά games, όπως το League of Legends.

Amouranth

Η Amouranth είναι ένα μοντέλο OnlyFans που έχει επιχειρήσει να επεκτείνει την αναγνωρισιμότητα της και στο Twitch, μαζεύοντας 2,5 εκατομμύρια (!) followers και τρία bans από την πλατφόρμα για ανέβασμα ανάρμοστου περιεχομένου. Η ίδια πάντως αρκείται συνήθως στο να παίζει League of Legends και Minecraft φορώντας το μαγιό της ή να στριμάρει υλικό από τις προπονήσεις ιππασίας (!) της και άλλα απλά, καθημερινά πράγματα.

Shroud

O Μάικλ Γκρέτζιεκ στα 27 του έχει καταφέρει να είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της κατηγορίας παιχνιδιών τύπου First Person Shooter, ένας παίκτης που κυριολεκτικά ανήκει στην παγκόσμια ελίτ του Counter Strike.

Pokimane

Η Pokimane έχει καταγωγή από τον Καναδά και το Μαρόκο και προτιμά να παίζει Minecraft και να δημιουργεί χιουμοριστικό περιεχόμενο, που αν κρίνουμε από τους περίπου 7,5 εκατομμύρια followers της, μάλλον έχει απήχηση.

Ninja

O Ninja είναι ο κορυφαίος όλων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο του game streaming, ο επαγγελματίας gamer που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ο Ninja είναι ένας πραγματικός σταρ, που εμφανίζεται σε ριάλιτι και late night shows, ενώ κατά καιρούς έχει κάνει και αμφιλεγόμενες δηλώσεις, όπως το “δεν παίζω με γυναίκες, από σεβασμό προς τη σύντροφο μου”, που ανασκεύασε λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε.

Επίλογος

Η ‘μαμά’ εταιρεία Amazon είδε το μέλλον μέσα από την οθόνη ενός videogame και είδε πως γύρω από αυτή την οθόνη θα υπήρχαν χιλιάδες θεατές και ατελείωτη αλληλεπίδραση, σε ένα κράμα σινεμά, gaming, social media και αληθινής ζωής. Το Twitch είναι ένας νέος κόσμος, χωρίς φώς και σκοτάδι, μόνο με game on και game over.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version