Αυτές οι 5 γυναίκες βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου, αλλά δεν τις γνωρίζεις

Αυτές οι 5 γυναίκες βρίσκονται μέσα στο σπίτι σου, αλλά δεν τις γνωρίζεις
Αρχείο Getty Images

Η Kat, η Antonia, η Jen και όχι μία, αλλά δύο Susan "κρύβονται" μέσα στο σπίτι σου, ωστόσο, δεν τις έχεις δει ποτέ στη ζωή σου.

Έχεις ακούσει τις φωνές τους, κι αν όχι όλων, σίγουρα έστω μιας εξ αυτών. Είναι οι φωνές που ακούμε στα κινητά μας, στις έξυπνες συσκευές που έχουν μια απάντηση για όλα, που έχουν ακούσει τις πιο τρελές ερωτήσεις.

Ο λόγος για τις (γυναικείες) φωνές πίσω από τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιούμε πλέον καθημερινά στη ζωή μας.

Κάποιοι ίσως θεωρούσαν ότι η Alexa ή η Siri είναι ψηφιακές φωνές και πως δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια γυναίκα βρίσκεται πίσω από την -πάντα χαρούμενη- φωνή που χρησιμοποιούν στα βίντεό τους οι χρήστες του Tik Tok; Πού έχεις ακούσει τη φωνή της Antonia Flynn και της Jen Taylor;

Susan Caplin – Alexa (Amazon)

Η Susan Caplin είναι η γυναίκα πίσω από τη φωνή της Alexa της Amazon, μιας φωνής που έχει απάντηση για τα πάντα και έχει δεχθεί πολλές περίεργες ερωτήσεις από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη γυναίκα, η οποία, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, δήλωσε πως είναι πολλές οι φορές που ερωτάται από τον κόσμο στον δρόμο αν είναι η Alexa, με την ίδια να δηλώνει πως ενίοτε αποκαλύπτει την αλήθεια, ενώ όταν νιώθει πως είναι καλύτερο να αποφύγει αδιάκριτες ερωτήσεις, προτιμά να αρνείται την “τεχνολογική” ταυτότητά της.

Susan Bennett – Siri (Apple)

Η Susan Bennett είναι μία επαγγελματίας ηθοποιός που παραχωρεί τη φωνή της για διάφορες χρήσεις και μία από αυτές είναι η ψηφιακή βοηθός της Apple.

Η ίδια έχει μιλήσει για την εμπειρία της ως Siri, αλλά και για την καριέρα της που στηρίζεται στη φωνή της. Όπως έχει δηλώσει, όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν ασχολούνταν με το τραγούδι και της είχε ζητηθεί εξαιτίας ενός προβλήματος σε ένα show με ταλέντα, να διαβάσει μερικές γραμμές. Από τότε ξεκίνησε αυτήν την καριέρα, αφού έκανε μαθήματα ορθοφωνίας, μέχρι τη συνεργασία της με την Apple που την καθιέρωσε ως Siri.

Η ηχογράφηση είχε πραγματοποιηθεί στα studio της εταιρείας GM Voices το 2005. Η GM Voices είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει τις ηχογραφήσεις για τη χρήση της φωνής. Η εν λόγω ηχογράφηση είχε γίνει για λογαριασμό της εταιρείας ScanSoft, ο οποία αργότερα άλλαξε την επωνυμία της και δεν είναι άλλη από τη γνωστή Nuance. Η Scansoft είχε αναλάβει τότε το “μυστικό project” και ούτε ή ίδια η εταιρεία, ούτε η Apple, αλλά ούτε η GM Voices επιβεβαίωσαν ότι η Siri ήταν η φωνή της Susan Bennett.

Η φωνή της παρουσιάστηκε στον κόσμο τον Οκτώβριο του 2011. Όπως έχει πει, όσο εξελίσσονται τα iPhones, αλλάζει η φωνή της Siri, πράγμα που μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι χρήστες, αλλά εκείνη μπορεί να το διαπιστώσει.

Παρόλο που η Apple δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι η Susan Bennett είναι η φωνή πίσω από τη Siri, το CNN χρησιμοποίησε εμπειρογνώμονες που επιβεβαιώνουν 100%, ότι η Susan Bennett είναι η Siri.

Kat Callaghan – Jessie (TikTok)

Εάν διατηρείτε λογαριασμό στο TikTok, πιθανότατα έχετε ακούσει τη φωνή της παρακάτω γυναίκας.

Μία από τις προτεινόμενες φωνητικές εντολές -η “Jessie”– είναι μια χαρούμενη, αισιόδοξη γυναικεία φωνή και πλέον έχει γίνει η “φωνή του TikTok”.

Πολλοί χρήστες έχουν σκεφτεί ότι η φωνή της “Jessie” ήταν μια ρομποτική φωνή που δημιουργήθηκε από υπολογιστή, αλλά στην πραγματικότητα, η φωνή αυτή ανήκει στην Καναδή ηθοποιό και ραδιοφωνική παραγωγό Kat Callaghan.

Η Callaghan αποκάλυψε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο -στο TikTok φυσικά- ότι είναι η φωνή της Jessie.

“Για πολύ καιρό δεν είπα λέξη. Αλλά… ναι, είμαι εγώ και ναι, έχω μια φοβερή σχέση με τους ανθρώπους στο TikTok”, δήλωσε η 36χρονη. “Το πιο ωραίο κομμάτι σε αυτό για μένα είναι να παρακολουθώ τη δημιουργικότητα και το εκπληκτικό περιεχόμενο που οι άνθρωποι βγάζουν χρησιμοποιώντας τη φωνή μου”.

Antonia Flynn – Google assistant

Πολύ λίγα πράγματα ξέρουμε για την Antonia Flynn, η οποία, σύμφωνα με το Tech Bezeer, είναι η φωνή πίσω από την ηχητική βοηθό που παρέχει η Google.

Σύμφωνα με το σύντομο βιογραφικό της στο Instagram, η ίδια ζει στο Λος Άντζελες, είναι ηθοποιός και voice actor. Πάντως, ορισμένοι, κάτω από τις αναρτήσεις της τής σχολιάζουν “Hello Google”, με την ίδια να μην απαντά…

Jen Taylor – Cortana (Microsoft)

Η αμερικανίδα Jen Taylor δίδαξε τον εαυτό της πώς να μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να μιμείται φωνές. Δεν περίμενε όμως ότι κάποτε θα γίνει η φωνή της Cortana της Microsoft.

Η ίδια αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Northwestern με πτυχίο υποκριτικής. Πριν αρχίσει να ασχολείται με τη φωνητική, εργάστηκε ως DJ για το ραδιόφωνο.

Η Jennifer Lee Taylor είναι ηθοποιός και έχει δανείσει τη φωνή της σε βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Είναι η φωνή της Cortana και της Dr. Catherine Halsey στο franchise του Halo, αλλά και η Princess Peach, ο Toad και η Toadette στο franchise του Super Mario της Nintendo.

Επιπλέον, η Taylor έχει αφηγηθεί περίπου 30 ηχητικά βιβλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα