Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα – Ήταν άφαντος για 3 μήνες

Επανεμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα – Ήταν άφαντος για 3 μήνες
Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα AP

Ο δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, ιδρυτής της Alibaba, κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από σχεδόν τρεις μήνες.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του ομίλου Alibaba, ο Τζακ Μα, έκανε την πρώτη εμφάνισή του από τον Οκτώβριο, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε ομάδα δασκάλων, περιορίζοντας τις ανησυχίες για την ασυνήθιστη απουσία του από τη δημόσια ζωή και οδηγώντας σε άλμα τις μετοχές του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η απουσία του Μα αποτέλεσε αντικείμενο ακόμα εντονότερων εικασιών μετά την είδηση αυτόν τον μήνα ότι αντικαταστάθηκε στο τελευταίο επεισόδιο ενός τηλεοπτικού ριάλιτι σόου, στο οποίο ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής, και εν μέσω προσπαθειών από το Πεκίνο για την επιβολή αυστηρότερων ρυθμιστικών περιορισμών στην επιχειρηματική του αυτοκρατορία.

Ο Μα δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως από τις 24 Οκτωβρίου όταν επέκρινε το ρυθμιστικό σύστημα της χώρας του σε ομιλία σε φόρουμ της Σανγκάης. Αυτό τον έθεσε σε τροχιά σύγκρουσης με αξιωματούχους και οδήγησε στην αναστολή της εισαγωγής στο χρηματιστήριο της Ant Group, θυγατρικής της Alibaba, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Alibaba και το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Κινέζου επιχειρηματία, η περιουσία του οποίου φθάνει σε αξία τα 48 δισεκ. ευρώ, επιβεβαίωσαν ότι ο Μα συμμετείχε σε διαδικτυακή τελετή για μια ετήσια εκδήλωση που έγινε σήμερα και αφορά δασκάλους αγροτικών περιοχών.

Στο βίντεο των 50 δευτερολέπτων, ο Μα, φορώντας πουλόβερ, μίλησε από ένα δωμάτιο με γκρίζους τοίχους, ένα μεγάλο πίνακα και ανθοσυνθέσεις. Δεν ήταν σαφές πού ακριβώς βρισκόταν το δωμάτιο αυτό.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba σημείωσαν άλμα άνω του 10% μετά την είδηση αυτή, την οποία μετέδωσε πρώτο το δίκτυο Tianmu News.

Το θέμα «Ο Τζακ Μα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση» και το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του σε δασκάλους έγινε γρήγορα δημοφιλές στην κινεζική πλατφόρμα Weibo –που μοιάζει με το Twitter– προκαλώντας έντονες συζητήσεις.

Στο μήνυμά του ο Τζακ Μα επαίνεσε τις προσπάθειες του κομμουνιστικού καθεστώτος για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, ένα εμβληματικό σχέδιο του προέδρου Σι Τζινπίνγκ. Δήλωσε ότι είναι «περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να βοηθήσει στην εκπαίδευση και το γενικό καλό», σύμφωνα με το δίκτυο Tianmu News.

Η είσοδος στο χρηματιστήριο της Ant Group θα ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ, ξεπερνώντας τα 34 δισεκ. δολάρια. Την αναστολή της ακολούθησε η έναρξη έρευνας για μονοπωλιακές πρακτικές σε βάρος της ίδιας της εταιρίας καθώς και της Alibaba.

Ο Μα έχει αποχωρήσει επισήμως από τα καθήκοντά του στην εταιρία ήδη από το 2019, ωστόσο παραμένει μεγαλομέτοχος και συνεχίζει να ασκεί σημαντική επιρροή στην Alibaba και την Ant, ενώ τις προωθεί παγκοσμίως σε επιχειρηματικές και πολιτικές εκδηλώσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα