Ετοιμάζεται σύστημα έκφρασης δυσαρέσκειας στο Facebook αλλά όχι Dislike button

Ετοιμάζεται σύστημα έκφρασης δυσαρέσκειας στο Facebook αλλά όχι Dislike button

Η είδηση του "dislike button" στο Facebook δεν είναι κάτι καινούριο. Διαβάστε γιατί

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα του “Dislike” στο Facebook και αρκετά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να διαδώσουν την πληροφορία σαν κάτι καινούργιο, ωστόσο, στην πραγματικότητα ο ιδρυτής του Facebook επανέλαβε αυτά που είχε δηλώσει πέρυσι τον Δεκέμβριο στο πανεπιστήμιο Davis.

Συγκεκριμένα, ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεση μας επιλογές για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας και όχι ένα ξεκάθαρο κουμπί upvoting/downvoting σαν το Reddit, το Youtube ή το Disqus. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ενσωμάτωση αυτών των επιλογών θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας από μικρές ομάδες χρηστών με ιδιαίτερη προσοχή για να μην μετατραπεί σε εργαλείο bullying ή στοχευμένου “θαψίματος” προσωπικών posts, διαφημίσεων κλπ., διότι υπάρχει ο κίνδυνος να οργανωθούν ομάδες που θα επηρεάζουν το υλικό στο newsfeed του χρήστη.

Όπως δήλωσε χθες:

“Δεν θέλουμε να μετατρέψουμε το Facebook σε ένα forum όπου οι χρήστες θα ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά τα posts των άλλων χρηστών. Δεν ταιριάζει στην κοινότητα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος χρήστης να μοιραστεί μια στιγμή ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο και σίγουρα δεν θα θέλει να βλέπει αρνητικές ψήφους από τον οποιονδήποτε

Είναι αλήθεια ότι εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση ενός εργαλείου που θα επιτρέπει την έκφραση δυσαρέσκειας, παρηγοριάς ή/και αλληλεγγύης, επειδή δεν είναι όλες οι στιγμές καλές. Αν μοιραστείτε κάτι στενάχωρο, όπως η κρίση με τους πρόσφυγες ή ο θάνατος ενός φίλου, τότε σίγουρα οι φίλοι σας δεν θα νιώθουν άνετα να πατήσουν Like. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές”

Σας παραθέτουμε και την αντίστοιχη δήλωση που έκανε πέρυσι τον Δεκέμβριο:

“Το κουμπί Like είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να μοιραστείς κάποιο θετικό συναίσθημα. Αρκετοί μας έχουν ζητήσει να προσθέσουμε κουμπί Dislike για να δηλώνουν τι δεν είναι καλό, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δεν θα είναι καλό για την κοινότητα. Πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο να βρούμε τρόπους έκφρασης διαφορετικών συναισθημάτων για posts που είναι λυπηρά, τραγικά ή απλά οι χρήστες δεν θέλουν να κάνουν Like”

Επομένως, έχουμε απλά μια επιβεβαίωση ότι συνεχίζεται η ανάπτυξη ενός συστήματος που θα επιτρέπει την έκφραση διαφορετικών συναισθημάτων και όχι Dislike button. Να σημειωθεί, επίσης, ότι και πάλι δεν αναφέρθηκε χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος των νέων επιλογών.

Πηγή: Techgear.gr

SHARE:

24Media Network