Η Google έχει καλύψει το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού με τις λήψεις από τους δορυφόρους της

Η Google έχει καλύψει το 98% του παγκόσμιου πληθυσμού με τις λήψεις από τους δορυφόρους της
Δορυφόρος - φωτογραφία αρχείου 123rf.com

H Google δηλώνει πως έχει καλύψει 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα φωτογραφίζοντας μέσω δορυφόρων για τους χάρτες της, αριθμός που μεταφράζεται σε 400 γύρους του πλανήτη.

Μετά από πολλά χρόνια χαρτογράφησης του πλανήτη μας, είναι η πρώτη φορά που η Google προχωρά σε αποκαλύψεις για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει σε μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της, το Google Maps.

Όπως σημειώνει το Techgear.gr, η εταιρεία δηλώνει πως έχει καλύψει 16 εκατομμύρια χιλιόμετρα φωτογραφίζοντας για το Street View, αριθμός που μεταφράζεται σε 400 γύρους του πλανήτη, και σχεδόν 58 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα με φωτογραφίες HD για το Google Earth, με αποτέλεσμα να έχει καλύψει το 98% του πληθυσμού της Γης.

Στο τεχνικό κομμάτι, για τη λειτουργία Street View έχουν χρησιμοποιηθεί αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ειδικές κάμερες για τη λήψη φωτογραφιών σε διάφορες γωνίες όσο βρίσκονται σε κίνηση. Σε περιοχές όπου δεν έχουν πρόσβαση τα αυτοκίνητα, τη δουλειά έχουν αναλάβει πεζοί με τα ειδικά Street View Trekker Backpacks, ενώ για να γίνει η συρραφή των λήψεων ακολουθούν μια τεχνική παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιείται στα headsets εικονικής πραγματικότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα