Η Kaspersky Lab ιδρύει το πρώτο Κέντρο Διαφάνειας στην Ζυρίχη

Η Kaspersky Lab ιδρύει το πρώτο Κέντρο Διαφάνειας στην Ζυρίχη
(AP Photo/Raphael Satter) AP

Πρόκειται για την υλοποίηση δεσμεύσεων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας

Από σήμερα, τα κακόβουλα και ύποπτα αρχεία που διαμοιράστηκαν από τους χρήστες προϊόντων της Kaspersky Lab στην Ευρώπη θα επεξεργάζονται στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στη Ζυρίχη, εκκινώντας το πρώτο μέρος της δέσμευσης της εταιρείας από τα τέλη του 2017 για μετεγκατάσταση στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Διαφάνειας. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Kaspersky Labγια διασφάλιση της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας των προϊόντων της και συνοδεύεται από την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Διαφάνειας της εταιρείας, επίσης στη Ζυρίχη.

Η μετεγκατάσταση της επεξεργασίας δεδομένων είναι μέρος μίας κεντρικής αναδιάρθρωσης, που έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ανθεκτικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας σε προσπάθειες παραβίασης δεδομένων και πιθανών επιθέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα αποδεικνύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία των προϊόντων, των υπηρεσιών και των εσωτερικών της διαδικασιών.

Από τις 13 Νοεμβρίου, τα δεδομένα που σχετίζονται με απειλές και προέρχονται από ευρωπαίους χρήστες θα αρχίσουν να υποβάλλονται σε επεξεργασία σε δύο κέντρα δεδομένων. Οι εγκαταστάσεις τους είναι παγκόσμιας κλάσης και είναι σύμφωνες με τα βιομηχανικά πρότυπα και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Τα δεδομένα που έχουν επιλέξει οι χρήστες να μοιράζονται με την Kaspersky Lab περιλαμβάνουν ύποπτα ή άγνωστα κακόβουλα αρχεία και αντίστοιχα metadata που αποστέλλονται από τα προϊόντα της εταιρείας στο Kaspersky Security Network(KSN) για αυτοματοποιημένη ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού.

Τα αρχεία περιλαμβάνουν μόνο ένα μέρος των δεδομένων που επεξεργάζονται οι τεχνολογίες της Kaspersky Lab, αλλά το σημαντικότερο. Η προστασία των δεδομένων των πελατών, μαζί με την ασφάλεια και την ακεραιότητα των υποδομών, αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Kaspersky Lab και για τον λόγο αυτό και η μετακίνηση των αρχείων έρχεται πρώτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τα τέλη του 2019.Η μετεγκατάσταση άλλων τύπων δεδομένων που επεξεργάζονται τα προϊόντα της Kaspersky Lab, (π.χ. διάφορα είδη ανώνυμων στατιστικών χρήσης και απειλών), υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μεταγενέστερων σταδίων της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Διαφάνειας.

Σήμερα επίσης σηματοδοτείται το άνοιγμα του πρώτου Κέντρου Διαφάνειας της Kaspersky Lab στη Ζυρίχη, επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες να έχουν πρόσβαση σε ανασκοπήσεις του κώδικα της εταιρείας, ενημερώσεις λογισμικού και κανόνες ανίχνευσης απειλών, μαζί με άλλες δραστηριότητες. Μέσω του Κέντρου Διαφάνειας, η Kaspersky Lab θα παρέχει σε κυβερνήσεις και τους συνεργάτες της πληροφορίες για τα προϊόντα και την ασφάλειά τους, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης και σημαντικής τεχνικής τεκμηρίωσης, για εξωτερική αξιολόγηση σε ασφαλές περιβάλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα