Kamal Ranadive: Το Google Doodle για την Ινδή βιολόγο – Η σπουδαία έρευνα για τον καρκίνο

Kamal Ranadive: Το Google Doodle για την Ινδή βιολόγο – Η σπουδαία έρευνα για τον καρκίνο
H Kamal Ranadive https://www.google.com/doodles

Τη μνήμη της κυτταρικής βιολόγου, Kamal Ranadive τιμά η Google με το σημερινό της Doodle. Γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1917.

Στα 104 χρόνια από τη γέννηση της Ινδής κυτταρικής βιολόγου, Dr. Kamal Ranadive είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Η Kamal Ranadive γεννήθηκε, σαν σήμερα, στις 8 Νοεμβρίου του 1917, αφιερώνοντας τη ζωή της στην έρευνα για τον καρκίνο των γυναικών και των παιδιών, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για το επιστημονικό πεδίο της Ινδίας στην μάχη με την επάρατη νόσο.

Άφησε

Η Kamal Ranadive είναι περισσότερο γνωστή για την πρωτοποριακή έρευνα για τον καρκίνο και την αφοσίωσή της στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας μέσω της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Έκανε διδακτορικό στην κυτταρολογία και τη μελέτη των κυττάρων, ενώ εργαζόταν ως ερευνήτρια στο Ινδικό Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο (ICRC). Μετά από υποτροφία στο Πανεπιστήμιο “Johns Hopkins” στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των ΗΠΑ, επέστρεψε στη Βομβάη και στο ICRC, όπου ίδρυσε το πρώτο εργαστήριο καλλιέργειας ιστών της χώρας.

Τα επιτεύγματα της σταδιοδρομίας της περιλαμβάνουν thn έρευνα για την παθοφυσιολογία του καρκίνου μέσω των ζώων, η οποία οδήγησε στην περαιτέρω εκτίμηση των αιτιών ασθενειών όπως η λευχαιμία , ο καρκίνος του μαστού και ο καρκίνος του οισοφάγου. Η εξέλιξη του εμβολίου κατά της λέπρας ήταν αποτέλεσμα της βασικής της έρευνας για τα βακτήρια που σχετίζονται με τη λέπρα.

Η Kamal δημοσίευσε περισσότερες από 200 επιστημονικές ερευνητικές εργασίες για τον καρκίνο και τη λέπρα. Τιμήθηκε με το “Padma Bhushan” (το τρίτο υψηλότερο βραβείο) για την Ιατρική, το 1982.

Πέθανε στις 11 Απριλίου του 2001.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα