Nokia: Προχωρά σε 10.000 χιλιάδες απολύσεις με στόχο το 5G

Nokia: Προχωρά σε 10.000 χιλιάδες απολύσεις με στόχο το 5G
Κινητό της Nokia shutterstock

Η φινλανδική εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόκειται να απολύσει πάνω από το 10% των εργαζομένων της, με στόχο να επενδύσει στην ανάπτυξη του 5G.

Η Nokia ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές εργατικού δυναμικού, απολύοντας πάνω από το 10% των εργαζομένων της. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό γίνεται καθώς θέλει να μειώσει το κόστος ώστε να μπορέσει να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη για να μεταβληθεί σε βασικό προμηθευτή της τεχνολογίας 5G.

Η φινλανδική εταιρεία θα μειώσει κατά 10.000 τις θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή στη Nokia εργάζονται συνολικά 90.000 υπάλληλοι ενώ δεν ανακοινώθηκε σε ποιες χώρες θα γίνουν οι απολύσεις.

Η μοναδική χώρα που δεν κινδυνεύει είναι η Γαλλία, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πέρσι η Nokia απέλυσε 1.000 εργαζόμενους από τα γαλλικά της παραρτήματα.

Ο Πέκα Λούντμαρκ, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, τόνισε πως η Nokia παίζει για να κερδίσει στους τομείς που εισέρχεται και γι αυτό επενδύει στην ποιότητα και τον κοστολογικό ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το euronews, οι Φινλανδοί προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος στον τομέα του 5G, όπου η Huawei και η Ericsson έχουν αποκτήσει προβάδισμα, καθώς η Nokia έψαχνε να βρει τα πατήματά της μετά την εξαγορά της από την Alcatel.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα