Ο Bill Gates μετατρέπει περιττώματα σε νερό και πίνει μπροστά μας

Ο Bill Gates μετατρέπει περιττώματα σε νερό και πίνει μπροστά μας

O δημιουργός της Microsoft προσπαθεί να μας πείσει για την αποδοτικότητα ενός μηχανήματος που μετατρέπει τα περιττώματα σε... πεντακάθαρο νερό και ηλεκτρική ενέργεια (Vid)

Η εμμονή του Bill Gates με τα περιττώματα είναι λίγο πολύ γνωστή. Όταν δεν χρηματοδοτεί τουαλέτες που αυτο-τροφοδοτούνται και αυτο-καθαρίζονται θα τον βρεις να εξετάζει συνθετικές ακαθαρσίες που χρησιμοποιούνται για να τεσταριστεί η αντοχή τους.

Πλέον όμως, το ενδιαφέρον του για τις ακαθαρσίες έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ο Bill Gates πίνει νερό από διυλισμένα περιττώματα.

Το πόσιμο αυτό νερό έχει διυλιστεί από το σύστημα Omniprocessor, δημιούργημα του Janicki Bioenergy, το οποίο μετατρέπει τα περιττώματα σε νερό, ηλεκτρική ενέργεια και στάχτη.

Βράζοντας τις ακαθαρσίες, διαχωρίζει τα στερεά από τους υδρατμούς. Ουσιαστικά, το σύστημα στέλνει τον ατμό σε μια μηχανή που τροφοδοτεί τη γεννήτρια και δημιουργεί ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα, οι υδρατμοί περνούν από ένα σύστημα διύλισης που δημιουργεί καθαρό πόσιμο νερό.

Με τη χρηματοδότηση του Gates το σύστημα  Omniprocessor θα έχει την ευκαιρία του τουλάχιστον στον αναπτυσσόμενο κόσμο που το έχει ανάγκη.

SHARE:

24Media Network