Ο όρος που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του Bing της Microsoft αρχίζει από G

Ο όρος που αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του Bing της Microsoft αρχίζει από G
To Bing είναι η μηχανή αναζήτησης της Microsoft, που σύμφωνα με τις μετρήσεις τον Ιούνιο του 2021 είχε το 5.56% της αγοράς. shutterstock

Κατά την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο δικηγόρος της Google έκανε μια αποκάλυψη που δεν αφήνει περιθώρια υποψίας για κατάχρηση κυριαρχίας.

To 2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλει στη Google πρόστιμο 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για κατάχρηση της κυριαρχίας της στα Android, ωθώντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης που έχει κάθε κατασκευαστής (Original Equipment Manufacturer -OEM).

Η Google έχει κάνει έφεση και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, με τις εξελίξεις να εμπλέκουν τη Microsoft. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο δικηγόρος της Google στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου, αυτήν την εβδομάδα οι καταναλωτές των ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης τις χρησιμοποιούν για να μπουν στο Google. Έδωσε και παράδειγμα: το Bing, της Microsoft, υποστηρίζοντας ότι ο πιο δημοφιλής όρος, μακράν του δεύτερου, σε αυτό είναι το Google “το οποίο οι καταναλωτές προτιμούν γιατί το θέλουν και όχι γιατί είναι αναγκασμένοι. Το μερίδιο που έχει η Google στην αγορά είναι σε συνάφεια με τις έρευνες καταναλωτές που δείχνουν ότι το 95% των χρηστών προτιμούν το Google από τον ανταγωνισμό”.

Για την ιστορία, η Google Ιnc (της οποίας την ιστορία μπορείτε να διαβάσετε εδώ) ασχολείται παράλληλα με διάφορες δικαστικές υποθέσεις που ‘τρέχουν’ παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει αγωγή από 36 πολιτείες, για κατάχρηση ελέγχου του Play Store. Σε ό,τι αφορά τις μηχανές αναζήτησης, μέτρηση που έγινε τον Ιούνιο του 2021 έδειξε πως το Google έχει το 87.76% της αγοράς, το Bing 5.56% και το Yahoo! 2.71%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα