Νέο χαστούκι για Google από Ισπανία. 900.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Νέο χαστούκι για Google από Ισπανία. 900.000 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση της προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Ένα αξιοσέβαστο ποσό της τάξης των 900.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Google ως πρόστιμο για παραβάσεις της ισπανικής νομοθεσίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Πρόστιμο 900.000 ευρώ επιβλήθηκε στην Google για παραβιάσεις της ισπανικής νομοθεσίας περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπηρεσία προστασίας δεδομένων της Ισπανίας.

Η νέα πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Google, η οποία υιοθετήθηκε τον Μάρτιο του 2012, δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, διευκρίνισε η Ισπανική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (AEPD).

Σύμφωνα με την απόφαση της υπηρεσίας αυτής, η Google δεν ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες όσον αφορά το ποιου είδους δεδομένα αποθηκεύει και σε τι χρησιμεύουν αυτά.

Η Google διατηρεί επίσης προσωπικά δεδομένα για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο και καθιστά δύσκολο για τους χρήστες να κάνουν ενημερώσεις και να διαγράψουν προσωπικές πληροφορίες, σύμφωνα και πάλι με την AEPD.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή.

Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες –μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία– ερευνούν αν η Google συμμορφώνεται με τις νομοθεσίες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ολλανδία προειδοποιεί τη Google για πρόστιμο

Πρόστιμο 17 εκατομμυρίων δολαρίων στην Google

SHARE:

24Media Network