Σκάνδαλο Facebook: Πιθανόν και προσωπικά μηνύματα είχε συλλέξει η Cambridge Analytica

Facebook, Facebook Messenger και Messenger Kids
Facebook, Facebook Messenger και Messenger Kids AP

Η εφαρμογή μέσω της οποίας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών πέρασαν στην Cambridge Analytica, συνέλεγε και προσωπικά μηνύματα

Η εφαρμογή που είχε αναπτύξει ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και η οποία συνέλεγε μέσω Facebook τις πληροφορίες που πέρασαν στην εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica, συνέλεγε επίσης και προσωπικά μηνύματα χρηστών, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Η εφαρμογή This Is Your Digital Life, υπέκλεπτε εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα χιλιάδων χρηστών που την είχαν κατεβάσει.

Ο αριθμός των ανθρώπων τα μηνύματα των οποίων υπεκλάπησαν είναι μικρός σε σχέση με τα 87 εκατομμύρια τα δεδομένα των οποίων είχε συλλέξει η Cambridge Analytica, όμως καταδεικνύει το μέγεθος της παρέμβασης, η οποία ξεπερνά, όπως φαίνεται, τα like, τα γενέθλια και τις τοποθεσίες, που ελήφθησαν από τα προφίλ.

Το Facebook, την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε τους χρήστες της εφαρμογής ότι πιθανόν να είχε πρόσβαση στα μηνύματά τους, κάτι που επιβεβαίωσε και  ο δημιουργός της μιλώντας στους Times της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος, βέβαια, αρνήθηκε ότι παρέδωσε τις πληροφορίες αυτές στην Cambridge Analytica.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάνδαλο Facebook: Θολές δεσμεύσεις Ζάκερμπεργκ κατόπιν εορτής

Βεντέτα Κέιμπριτζ - Ζάκερμπεργκ με φόντο το σκάνδαλο facebook

Ζάκερμπεργκ: Το Facebook συλλέγει δεδομένα ακόμα και από μη χρήστες

SHARE:

24Media Network