Tesla Bot: Ο Έλον Μασκ φτιάχνει ρομπότ για να το στέλνουμε στο σούπερ μάρκετ

Tesla Bot: Ο Έλον Μασκ φτιάχνει ρομπότ για να το στέλνουμε στο σούπερ μάρκετ

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να δημιουργήσει ανθρωπόμορφο ρομπότ που θα έχει ύψος 1,80 μ. και βάρος περίπου 65 κιλά και θα μπορεί να κάνει "τις βαρετές και επικίνδυνες δουλειές. Όσες προτιμά να αποφεύγει ο άνθρωπος". Όπως το να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ, για ψώνια.

Αν μη τι άλλο, ο Έλον Μασκ βρίσκει διαρκώς τον τρόπο να μη σε κάνει να βαριέσαι. Ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, Neuralink και Boring Company αποκάλυψε στο πλαίσιο της εκδήλωσης AI Day πως θα προχωρήσουν στην κατασκευή του δικού τους ανθρωποειδούς ρομπότ και ευελπιστεί πως θα μπορέσει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μέσα στο 2022.

Το Tesla Bot δεν θα θυμίζει ιδιαίτερα τα άλλα ογκώδη ανθρωποειδή ρομπότ (που θα έχει και από πέντε δάχτυλα στα χέρια), αφού μοιάζει περισσότερο με μια κούκλα καταστήματος με εκλεπτυσμένη και ελαφριά κατασκευή. Συγκεκριμένα, θα έχει ύψος 180cm και βάρος περίπου 65kg, ενώ θα μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 7-8 km/h, έτσι ώστε ένας μέσος άνθρωπος να μπορεί να το κουμαντάρει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, όμως, θα είναι αρκετά δυνατό για να φέρει εις πέρας επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες ή/και βαρετές αποστολές.


Ο Μασκ, όπως αναφέρει το Techgear, βλέπει το Tesla Bot ως ένα δείγμα των δυνατοτήτων της Tesla σε επίπεδο chipsets και των αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης που αναπτύσσει, καθώς συμπεριλαμβάνει το σύστημα αυτόνομης πλοήγησης των αυτοκινήτων και πληθώρα αισθητήρων που θα το βοηθούν να κινείται ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρομπότ που έδειξε στη σκηνή δεν λειτουργούσε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δηλώσει πως “κάποτε θα μπορείτε να του λέτε ‘μπορείς να σηκώσεις αυτό το μπουλόνι και να το βάλεις στο αυτοκίνητο, με αυτό το κλειδί;’ και θα το κάνει. Ή θα του λέτε ‘πήγαινε στο τάδε κατάστημα και πάρε τα τάδε προϊόντα’.

“Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ρομπότ που θα μπορεί να κάνει όλες τις βαρετές και επικίνδυνες δουλειές. Όλες εκείνες που δεν θέλει να κάνει ο άνθρωπος”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα