Masterchef: Ξέσπασμα για τον Λευτέρη, τον “νάρκισσο βουτυρομπεμπέ”

Διαβάζεται σε 7'
Masterchef: Ξέσπασμα για τον Λευτέρη, τον “νάρκισσο βουτυρομπεμπέ”
Ο Λευτέρης είναι στο επίκεντρο πάσης φύσεως ίντριγκας στο φετινό Masterchef. YouTube

Το «εύχομαι να μην ανέβεις στον εξώστη» και το νέο ξέσπασμα του Γιάννη Κούρτογλου βοήθησαν τους τηλεθεατές του Masterchef να μη βαρεθούν ούτε την Πέμπτη 28/3.

Όπως κάθε ημέρα, έτσι και την Πέμπτη δεν βαρέθηκαν δευτερόλεπτο, όσοι παρακολουθούν Masterchef. To περιεχόμενο που παράγεται κοντράρει τις περισσότερες από τις τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται αυτήν την περίοδο.

Το επεισόδιο άρχισε με το Συμβούλιο που ακολουθεί κάθε ομαδική δοκιμασία. Ο διαγωνιζόμενος Λευτέρης, πρωταγωνιστής του σκανδάλου με τα σκονάκια (και εξαιτίας αυτού, γνωστός ως Τεφτέρης) ζήτησε το λόγο για να πει πως η γκρι μπριγάδα αποφάσισε να καθαιρέσει τον αρχηγό της, Άνχελ.

Για όσους έχουν χάσει επεισόδια, κάθε μπριγάδα (γκρι, μπορντό) έχει έναν αρχηγό που έχει ασυλία έως τους 12 του διαγωνισμού. ‘Πέφτει’, αν οι συμπαίκτες αποφασίσουν να τον καθαιρέσουν, αν παραιτηθεί και αν τον προκαλέσει κάποιος σε ‘μονομαχία’ και τον νικήσει.

Έτσι είχε πάρει ο Άνχελ την αρχηγεία από τον Νίκο Kυψίδη.

Εν πάση περιπτώσει, όπως αποδείχθηκε ο Άνχελ είχε αποφασίσει να παραιτηθεί μετά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα της μπριγάδας του και είχε ενημερώσει σχετικά την ομάδα του.

Παρ’ όλα αυτά, του πήρε το λόγο ο Λευτέρης στην εκκίνηση του συμβουλίου για να πει πως «ως μπριγάδα πήραμε την απόφαση πως ίσως πρέπει να καθαιρέσουμε τον Άνχελ».

Όλοι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι απόρησαν με την κίνηση του Λευτέρη, γνωρίζοντας την απόφαση του Άνχελ για παραίτηση.

Ο τελευταίος σχολίασε σε cue πως «περίμενα να πάρω το λόγο πρώτος, αλλά πετάχτηκε ο Λευτέρης. Δεν το περίμενα. Βασικά το περίμενα, γιατί φάνηκε πολύ attention whore.

Εφόσον έχουμε πει μια κουβέντα και τους έχω ενημερώσει πως θα μιλήσω με το που φτάσουμε στο συμβούλιο, με στενοχώρησε το γεγονός ότι πήρε το λόγο, αλλά κλάιν».

Μπροστά τους κριτές ομολόγησε ότι «είχαμε πάρα πολύ κακή απόδοση. Δεν θέλω να κρυφτώ. Νιώθω ότι είμαι υπεύθυνος και είχα πει και στα παιδιά ότι αν δεν νιώθουν πως μπορώ να τους εμπνεύσω, θα παραιτηθώ, γιατί κι εγώ θα ήθελα να καθαιρέσω αρχηγό που δεν με εμπνέει».

Εν πάση περιπτώσει, νέος αρχηγός της γκρι μπριγάδας είναι ο Κωνσταντίνος, με τους κριτές να δίνουν το 4/4 (στα πιάτα) στην μπορντό μπριγάδα.

«Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους»

Τα μέλη της γκρι είχαν πει ήδη πως είχαν συζητήσει το προηγούμενο βράδυ για όσα μπορεί να φταίνε και χάνουν συνέχεια. Το βασικό θέμα που εντοπίστηκε ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μελών που φαίνεται στα πιάτα τους.

Για παράδειγμα, ο Σταμάτης είπε για τη Ζωή με την οποία ανέλαβαν μια παρασκευή «Δεν την εμπιστεύομαι καθόλου. Συνέχεια βάζει το εγώ της. Θέλει να αποφεύγει τους κινδύνους μεταθέτοντας σε άλλους την ευθύνη». Εκείνη βέβαια, εξακολουθεί να πιστεύει πως την έχουν στοχοποιήσει, χωρίς λόγο.

Η Βιβή έδωσε σε cue τη λύση στο πρόβλημα. «δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Όταν συνεργάζεσαι με άλλους, για να υπάρχει αποτέλεσμα δεν έχει νόημα να προσπαθείς να τους αλλάξεις ως ανθρώπους. Πρέπει να τους καταλάβεις για να καταφέρετε να δουλέψετε αποτελεσματικά».

Αυτός ήταν, κατά τη Βιβή, ο λόγος της ατέρμονης αψιμαχίας των υπολοίπων με τη Ζωή, γνωστή και ως «ό,τι και να της πεις, δεν ακούει. Μόνο απαντάει».

Στην πραγματικότητα, αυτή η περιγραφή ταιριάζει περισσότερο στον Λευτέρη που για μια ακόμη φορά αρνήθηκε να καταλάβει πως προς το παρόν, είναι μέλος μιας μπριγάδας. Άρα δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει -ακόμα και όταν του λένε όλοι πως είναι λάθος.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον πρωταγωνιστή κάθε βραδιάς, τον Γιάννη Κούρτογλου. Η εν γένει συμπεριφορά του Λευτέρη και δη το «για εμένα αυτό είναι σοκολατίνα» ενώ οι κριτές του είχαν πει πως η παρασκευή του δεν παρέπεμπε στην αυθεντική γεύση του παραδοσιακού αυτού γλυκού, συν το «δεν φέρω ευθύνη, αφού όταν πρότεινα την ιδέα δεν μου είπε κανείς τίποτα», έφτασε τον αρχηγό της μπορντό μπριγάδας στο αμήν.

«Δεν θέλω να λέω καν το όνομα του πλέον. Δεν έχω τίποτα να πάρω. Δεν υπάρχει τίποτα να μου δώσει και τίποτα να του δώσω. Και νομίζω ότι δεν έχουν κι άλλα παιδιά. Και νομίζω ότι ο Κώστας (νέος αρχηγός της γκρι μπριγάδας) θα την πατήσει τώρα.

Είναι κακός άνθρωπος. Απορώ από πού πηγάζει αυτή η κακία. Τον κοιτάζω για να μπορέσω να καταλάβω από πού πηγάζει όλος αυτός ο ναρκισσισμός, ο φθόνος και η καταστροφικότητα.

Με το «δεν φέρω ευθύνη που η παρασκευή μου ήταν εκτός θέματος» έχω πάθει σοκ. Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δηλαδή, οι άλλοι το άκουσαν και συμφώνησαν. Εξεπλάγη με τις δυο ψήφους. Τι δυο; 102 έπρεπε να έχει ο β&&. Ήταν εκτός θέματος και δεν ζήτησε καν συγγνώμη.

Είπε «για εμένα είναι σοκολατίνα». Να (φάσκελο) τούβλο που είναι σοκολατίνα. Βουτυρομπεμπέ. Φλώρε».

«Εύχομαι να μην ανέβεις στον εξώστη»

Οι ηττημένοι της δοκιμασίας, γκρι πέρασαν στη ψηφοφορία. Οι Κώστας (ως νέος αρχηγός με ασυλία), η Βιβή που ήταν ήδη υποψήφια και ο Σταμάτης που εξαιρέθηκε από τον αρχηγό της μπριγάδας του, δεν μπορούσαν να ψηφιστούν.

Η Ζωή αναδείχθηκε υποψήφια, με τον συμπαίκτη στο πιάτο που ναυάγησε, Σταμάτη να τη ψηφίζει και να της λέει «πολλή βαβούρα. Σταμάτα να θυματοποιείσαι. Προσπάθησε να ακούς αυτά που σου λέμε. Αν και δεν πρόκειται να αλλάξεις όπως έχει πει ο Κώστας, γιατί τα αυτιά σου είναι σαν σφουγγάρια. Ό,τι σου λέμε τα στίβεις.

Σταμάτα να λες πως σε αδικούμε. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου, ο Κώστας, ο Άνχελ, εγώ δεν τα κατάφεραν, άρα το πρόβλημα είσαι εσύ. Για όλους αυτούς τους λόγους σε ψηφίζω και εύχομαι να μην ανέβεις στον εξώστη».

Η Ζωή προφανώς και σχολίασε σε δέκατα («θα το δούμε»), ενώ σε cue είπε πολλά περισσότερα που είχαν την ίδια βάση: ότι είναι περιθωριοποιημένη και τη στοχοποιούν. Δεδομένα το σχόλιο του Σταμάτη ήταν ακραίο, όπως επισήμαναν πολλοί συμπαίκτες του. Όλοι κατέληξαν στο ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει».

Ο Ηλίας πρότεινε να προτείνει η Ζωή «να βρεις τι σου ξινίζει στον καθένα μας και να έλθεις να το λύσουμε. Πώς η δική μας λειτουργία μπορεί να σε βοηθήσει και πώς εσύ μπορείς να βοηθήσεις, αντί να θυματοποιείσαι και να υψώνεις έναν τοίχο για να δικαιολογηθείς. Ας βρούμε τη χρυσή τομή για να λειτουργήσουμε ως ομάδα. Δεν σου λέω ότι δεν είμαστε λάθος».

Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και η συμπαίκτρια του ρώτησε «να σου απαντήσω;». Μετά ομολόγησε πως ίσως να φταίει κι εκείνη για κάτι, αφού είναι αντιδραστική.

«Κάποιοι μου είπαν να ψηφίσω τον Λευτέρη»

Η Βιβή αποκάλυψε πως πριν τη ψηφοφορία «κάποια παιδιά μου είπαν να ψηφίσω τον Λευτέρη και εκείνος προσπάθησε να πείσει πως πρέπει να ψηφιστεί η Ζωή. Δεν ξέρω ποιος είναι ο εγκέφαλος για όλο αυτό, δεν ξέρω».

Από όσα ειπώθηκαν εν συνεχεία σε cue οι Άνχελ και Ηλίας ήταν αυτοί που πρότειναν τη ψήφιση του Λευτέρη, με τον Σταμάτη να λέει ψιθυριστά στον Κώστα «η Κυπραία τον έβαλε», όταν ο Άνχελ ψήφισε τον Λευτέρη.

Στο επεισόδιο της Παρασκευής 29/3 θα δούμε τη δοκιμασία αποχώρησης με τη συμμετοχή των Βιβή, Ζωή, Άνχελ και Γιάννη Γεωργίου και οι 15 διαγωνιζόμενοι θα γίνουν 14.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα