Οι Απαράδεκτοι και το ΚΟΛΑΝ θα δίνουν για πάντα το στίγμα των εκλογών

Οι Απαράδεκτοι και το ΚΟΛΑΝ θα δίνουν για πάντα το στίγμα των εκλογών

Οι Απαράδεκτοι, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα επίκαιροι. Οι δεύτερες εκλογές του 2015, δεν γίνεται να μην έχουν λίγο από το "άρωμα" τους (Pics)

"Ok Yes, ok Yes, πάει η Ελλάδα για εκλογές". Round 2, για τα ελληνικά δεδομένα μέσα σε διάστημα επτά μηνών και με ένα πρόσφατο δημοψήφισμα εμβόλιμα.

Ο πρωθυπουργός εκφώνησε διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης και έδωσε το σύνθημα για να ανοίξουν οι κάλπες αλλά και για να πάρουν τον δρόμο τον δικό τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι διαφωνούντες, οι οποίοι τελικά σχημάτισαν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα υπό το όνομα, Λαϊκή Ενότητα.

Και μιας και επισήμως μπαίνουμε για ακόμη μια φορά σε προεκλογική περίοδο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να σχολιάσουμε το παρόν, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν. Πηγαίνοντας εν προκειμένω, 24 χρόνια πίσω.

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου του 1991 όταν οι "Απαράδεκτοι" έκαναν την εμφάνιση τους στην ελληνική τηλεόραση και έζησαν με το τηλεοπτικό κοινό για 49 συνολικά επεισόδια.

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega τις τηλεοπτικές σεζόν 1991-1992 και 1992-1993 και στιγμάτισε ολόκληρη την δεκαετία του '90 με ένα χιούμορ ανατρεπτικό που δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην στηλιτεύει και την πολιτική σκηνή του τόπου, που από τότε μέχρι σήμερα έχει δει πολλά πρόσωπα να αλλάζουν, αλλά οι "γραμμές" που τη διέπουν είναι κοινές.

Εν έτει 2015, έχουμε λοιπόν τη νέα ΛΑ.Ε. του Παναγιώτη Λαφαζάνη που προέκυψε μέσα από μια "αριστερή διάσπαση". "Αριστερή ανανεωτική ματιά" ήταν και εκείνη του Σπύρου, που το 1992 αποφάσιζε να ιδρύσει το θρυλικό ΚΟ.ΛΑ.Ν., το κόμμα Λαϊκής Νοοτροπίας.

Για την ιστορία, ο Σπύρος εξέφραζε την άποψη ότι στην Ελλάδα έπρεπε να δημιουργηθεί κι άλλο κόμμα, αριστερών φυσικά καταβολών.

Έτσι, στα του σεναρίου, οι Απαράδεκτοι ιδρύουν ένα νέο κόμμα και ο Σπύρος, ως πρόεδρος του, αποφασίζει να ανοίξουν ένα τηλεοπτικό κανάλι. Το νέο κανάλι βγαίνει στον αέρα και αρχίζει να μεταδίδει εκπομπές. Εκπομπές στις οποίες εμφανίζεται όλη η παρέα, μέχρι τη στιγμή που ένας αστυνόμος, ο οποίος θέλει κι αυτός να βγάλει στον αέρα τη δική του εκπομπή, αρχίζει να τους δημιουργεί ανεπανόρθωτα προβλήματα.

Το "Ok Yes" του Γιάννη, έγινε ξαφνικά και πάλι επίκαιρο. Γιατί; Γιατί έχουμε ξανά εκλογές. Μέχρι τις επόμενες δηλαδή.

Ένα Twitter Account - απόλαυση, που επικαιροποιεί τους Απαράδεκτους και τους πολιτικές τους "αιτιάσεις". Αναδρομή από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα:

Οι Απαράδεκτοι E37 ΤΟ ΚΟΛΑΝ. Ολόκληρο το ιστορικό επεισόδιο:

O Γιάννης και το ok yes:

Σε κάθε εκλογική διαδικασία, οι χρήστες των social media θυμούνται την παρέα του "Λεβεντοσπύρου":

ψηφίζουμε για πρόεδρο του κόμματος

Posted by Γλυκιά Ανταρσία Mars on  Friday, August 21, 2015

(το "κόμα" για να κάνει συνειρμό με το κώμα...)

Posted by Γλυκιά Ανταρσία Mars on  Friday, August 21, 2015

(το "κόμα" για να κάνει συνειρμό με το κώμα...)

Posted by Γλυκιά Ανταρσία Mars on  Friday, August 21, 2015

Περισσότερα απαράδεκτα memes, εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόωρες Εκλογές, Βουλευτικές εκλογές 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από το ΚΟΛΑΝ στο ΒΥΖΑΝ: Τα κόμματα στις ελληνικές σειρές

SHARE:

24Media Network