“Picas-no!”: Πώς παρουσίασε το ευτράπελο με τον πίνακα το BBC

“Picas-no!”: Πώς παρουσίασε το ευτράπελο με τον πίνακα το BBC
Οι πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν κατά την συνέντευξη Τύπου της ΕΛΑΣ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

"Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε να κάνει κανείς σε έναν πίνακα του Πικάσο θα ήταν να τον ρίξει κάτω. Ιδίως όταν μιλάμε για ένα έργο που εντοπίστηκε ύστερα από εννέα χρόνια". Πώς παρουσίασε το BBC το τραγελαφικό περιστατικό.

Ο εντοπισμός των δύο πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν εννέα χρόνια μετά την κλοπή τους αποτέλεσε θέμα συζήτησης διεθνώς. Η κατάληξη του ενός πίνακα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την Τρίτη (29/06), στο πάτωμα, όταν γλίστρησε και έπεσε, καθώς είχε τοποθετηθεί πρόχειρα σε ένα σημείο της αίθουσας, ήταν κάτι που τράβηξε τα βλέμματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το απίστευτο και συνάμα τραγελαφικό περιστατικό της πτώσης του πολύτιμου έργου δια χειρός του Πικάσο παρουσίασε και το BBC χρησιμοποιώντας μάλιστα τον χιουμοριστικό τίτλο “”Picas-no!”.

“Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσε να κάνει κανείς σε έναν πίνακα του Πικάσο θα ήταν να τον ρίξει κάτω- ιδίως όταν μιλάμε για ένα έργο που εντοπίστηκε ύστερα από εννέα χρόνια”, σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.

bbc

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα