Πώς είναι σήμερα ο Ρικ Μοράνις;

Πώς είναι σήμερα ο Ρικ Μοράνις;

Ήταν η φάτσα που "κρατήσατε" από το Ghostbusters, το Spaceballs, το "Aγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά" και πολλές άλλες επιτυχίες των 80s και 90s. Πού είναι σήμερα ο Rick Moranis;

Δούλεψε δίπλα στους μεγαλύτερους stars του Hollywood. Σε ονόματα όπως αυτό του Steve Martin, της Sigourney Weaver, του Dan Ackroyd, του Bill Murray. Κάθε φορά που τον έβλεπες κάπου, τις δεκαετίες ’80 και ’90, ήξερες πως θα γελάσεις. Ώσπου έπαψες να τον βλέπεις.

O Rick Moranis εξαφανίστηκε από το Hollywood, μετά το θάνατο της συζύγου του, Ann Belsky -από καρκίνο στο στήθος- το 1997.

Διαπίστωσε γρήγορα πως είναι αδύνατο να μεγαλώσει τα δυο παιδιά του, ενώ κλείνει δουλειές. Επικεντρώθηκε λοιπόν, στο να τα μεγαλώσει. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις που ‘χει δώσει έκτοτε (στο Hollywood Reporter), επιμένει πως δεν μετάνιωσε δευτερόλεπτο για αυτήν την απόφαση -για την οποία όλοι τον χαρακτήρισαν “τρελό”.

“Στην αρχή έκανα ένα διάλειμμα που εξελίχθηκε σε… μεγαλύτερο διάλειμμα. Με ενδιαφέρει οτιδήποτε μπορεί να μου φανεί ενδιαφέρον. Ακόμα στήνομαι στις ουρές, για οντισιόν ρόλων στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Μόλις εμφανιστεί κάποιος που να με ενδιαφέρει… μάλλον θα τον αναλάβω”.



Ο Moranis το 2015 Credit: Wire

Και όχι, το Ghostbusters reboot δεν τον ενδιέφερε πια. “Διάφορα πράγματα συμβαίνουν στους ανθρώπους κάθε μέρα. Πράγματα που σε αναγκάζουν να προσαρμοστείς ανάλογα. Δεν ήταν κάτι το περίεργο αυτό που έγινε σε εμένα ή σε αυτό που έκανα. Μάλλον αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το γεγονός ότι αποφάσισα να αποχωρήσω, ενώ ήμουν στην κορυφή της καριέρας μου. Στο δικό μου μυαλό, αυτό που έκανα έως τότε ήταν απλά η δουλειά μου. Κλήθηκα να αλλάξω τα δεδομένα της ζωής μου και αυτό έκανα. Με ενδιέφερε περισσότερο η υγεία των παιδιών μου, να μεγαλώσουν καλά, χαρούμενα, από τις ταινίες. Ήθελα να επιστρέφουν από το σχολείο και να με βλέπουν, να μυρίζουν το φαγητό που τους είχα ετοιμάσει, να παίζουμε με τα παιχνίδια τους, να χορεύουμε με τις μουσικές τους”.

Ομολόγησε πως του έλειψαν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόταν, αλλά και το πόσο ανανεωμένος αισθανόταν, έπειτα από κάθε ρόλο “από το να κάνω κάτι διαφορετικό, κάθε μέρα”. Παρ’ όλα αυτά, βρήκε τη χαρά και τον ενθουσιασμό σε άλλα μέρη. “Είχα δουλέψει με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους, με θαυμαστούς ανθρώπους και από αυτό βρέθηκα στο σπίτι, με δυο μικρά παιδιά, σε ένα άρδην διαφορετικό lifestyle. Ήταν όμως, πολύ σημαντικό για εμένα και δεν μετανιώνω. Δεν σταμάτησα να είμαι δημιουργικός, απλά… άλλαξε το πεδίο στο οποίο έπρεπε να δημιουργήσω! Η ζωή μου είναι υπέροχη”.

Αυτό που ενδεχομένως δεν ξέρεις είναι πως έμεινε στο χώρο του κινηματογράφου, δανείζοντας τη φωνή του σε ήρωες κινουμένων σχεδίων, σε διαφημίσεις κλπ. Πλέον τα παιδιά του είναι φοιτητές κολεγίου “και έχω πέντε τηλεοράσεις, 19 τηλεκοντρόλ σε ένα συρτάρι, τρεις υπολογιστές, τέσσερις εκτυπωτές και δυο μηχανές φαξ που δεν δουλεύουν. Έχω τρία κινητά τηλέφωνα και δυο αυτόματους τηλεφωνητές. Δεν έχω μηνύματα. Έχω 46 βιβλία μαγειρικής και 68 φυλλάδια από takeout μενού εστιατορίων”.

Κυκλοφόρησε δυο albums (το πρώτο είχε τίτλο “The agoraphobic cowboy” και ήταν υποψήφιο για Grammy ως best comedy album και το δεύτερο “My Mother’s Brisket and other love songs”).

Επέστρεψε στη σκηνή, για ένα βράδυ του 2017, για χάρη του ανηψιού ενός φίλου του. Η παράσταση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς ο συγγενής του φίλου του είχε μείνει παράλυτος, από τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Έκτοτε συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε από το 1997.

 

Credit: Hollywood Reporter

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα